Ένα τριήμερο που κυριολεκτικά «δεν πέφτει ούτε καρφίτσα» και ξεπερνά κάθε προσδοκία ζουν ο Βόλος και το Πήλιο και σκορπά χαμόγελα σε ξενοδόχους, εστιάτορες και εμπόρους, αλλά και όσους εμπλέκονται με τον Τουρισμό.
Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας δεν υπάρχουν καταλύματα εδώ και πολλές ημέρες και αυτό φάνηκε από τις αρχές του φθινοπώρου, αφού η ζήτηση ήταν μεγάλη τόσο σε απευθείας αναζητήσεις, είτε μέσω πλατφορμών που ειδικεύονται στον χώρο των ενοικίασης καταλυμάτων. Ταυτόχρονα η αναζήτηση έχει γεμίσει και τα καταλύματα στα προάστια του Βόλου, αλλά και στα κοντινά χωριά, που από παράδοση αποτελούν κορυφαίους προορισμούς για το πανέμορφο βουνό των Κενταύρων.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Ζαφείρη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, οι πληρότητες μέσα στον Βόλο «έχουν χτυπήσει οροφή» από τα πλέον ακριβά μέχρι και στα χαμηλών κατηγοριών ξενοδοχεία, ενώ σε Μακρυνίτσα, Πορταριά, Αγριά, Μηλιές και άλλα κοντινά φημισμένα χωριά ίσως και να έφτασε το 100%.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Ζαφείρης τόνισε ότι «είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι και ικανοποιημένοι, αλλά για να γίνει το χαμόγελό μας πλατύ πρέπει να γνωρίζουν οι ιθύνοντες ότι κάτι πρέπει να γίνει, διότι οι επαγγελματίες δεν θα σωθούμε με ένα καλό τριήμερο, αφού οι συσσωρευμένες ζημιές είναι πολύ μεγάλες, τα έξοδα, λόγω της ενεργειακής κρίσης, έχουν φτάσει στα ύψη και εμείς καλούμαστε να συμπιέσουμε τις τιμές. Πόσο όμως; Τα λειτουργικά έξοδα και μόνο έχουν αυξηθεί 2,5 φορές πάνω από τα περσινά επίπεδα».
Ο Βόλος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας από τους κορυφαίους προορισμούς, σε συνδυασμό με το Πήλιο, για εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα ή εορταστικά τριήμερα και περιόδους γιορτών.
Πριν από λίγες ημέρες η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» ανέδειξε τον Βόλο μία από τις έξι ομορφότερες πόλεις της Ευρωπης, μαζί με το Κάλιαρι στη Σαρδηνία, την Οστάνδη στο Βέλγιο, την Τουλόν στη Γαλλία, το Ρόβινι στην Κροατία και το Κάδιξ στην Ισπανία. Μεγάλη διάκριση για την πρωτεύουσα της Μαγνησίας που έχει να επιδείξει σπουδαίο πολιτισμό, πολλά μουσεία, παράδοση και παράλληλα ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον.
Όσο δε για τον χώρο της Γαστρονομίας τα παραδοσιακά τσιπουράδικα με τους ατελείωτους και όλο εκπλήξεις μεζέδες, που μοσχοβολούν θάλασσα, έχει γίνει παράδοση πλέον όλοι οι επισκέπτες να σπεύδουν να γευτούν μοναδικές δημιουργίες των σεφ που συναγωνίζονται για το καλύτερο.
Αυτό το τριήμερο την τιμητική τους έχουν και τα αξεπέραστου κάλλους φημισμένα χωριά, όπου κυριαρχεί η πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, θαυμαστή για τα επιτεύγματά της και για την ομορφιά της. Στο Πήλιο είναι το φημισμένο χιονοδρομικό κέντρο στις Αγριόλευκες, κοντά στα Χάνια, όπου προετοιμάζονται για να υποδεχθούν τον φετινό χειμώνα.
Ο επικεφαλής του «Κενταύρων Όρος», Γρηγόρης Ιγγλέσης, που διαχειρίζεται το χιονοδρομικό κέντρο, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «είμαστε έτοιμοι για την πιθανότατα καλύτερη χρονιά μας. Ολοκληρώθηκε η συντήρηση και των πέντε αναβατήρων, έχουμε ετοιμάσει την καινούρια πίστα, που είναι μεγαλύτερη όλων, των συνολικά έξι, ενώ φέτος για πρώτη φορά μπήκαν και χιονοπαγίδες για να συγκρατούν το χιόνι, ώστε να μη φεύγει και διασκορπίζεται σε διάφορα σημεία, λόγω των σφοδρών ριπών των ανέμων που σαρώνουν συχνά την περιοχή. Οι αγριόλευκες φέτος είναι καλύτερες από κάθε άλλη χρονιά».
Όλα αυτά και μία σειρά από άλλες παρεμβάσεις έχουν καταστήσει τον Βόλο και την περιοχή του στα «must» για τους Έλληνες εκδρομείς, αλλά και για τους Ισραηλινούς επισκέπτες που εξακολουθούν, ακόμη και τώρα να κατακλύζουν την περιοχή και να αποτελούν πλέον ένα σημαντικότατο παράγοντα για τον τουρισμό της Μαγνησίας.