Επιχειρηματική αποστολή, στη Θεσσαλονίκη, 8 γερμανικών εταιρειών από τον κλάδο της Ενέργειας, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στις 26 με 29 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK).
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση, πρόκειται για τις εταιρείες:
– Eurabus GmbH – Φωτοβολταϊκά και συστήματα μπαταριών για βιώσιμες μεταφορές
– EGS Stromtankstellen AG – Κινητοί και συνδεδεμένοι σταθμοί ταχείας φόρτισης
– Eberle GmbH & Co. KG – Τεχνολογία μέτρησης και ελέγχου για την υποδομή φόρτισης
– Horizonte Technik GmbH – Συστήματα διαχείρισης δικτύου φόρτισης
– Apollo Green Solution UG – Διαφανή φωτοβολταϊκά σε συνδυασμό με συστήματα μπαταριών και σταθμούς φόρτισης
– Enerbar GmbH – Μικρά φωτοβολταϊκά με συστήματα αποθήκευσης ενέργειας
– H2-Greenforce Deutschland GmbH – Παραγωγή πράσινου υδρογόνου Η2
– Lumenion GmbH – Power-to-Heat για θερμικές διεργασίες στη βιομηχανία χωρίς CO2 (Power-to-Heat)
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα την «Αποθήκευση Ενέργειας για ΑΠΕ και Υποδομές Φόρτισης για την Ηλεκτροκίνηση», την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, στο ξενοδοχείο Ηλέκτρα Παλάς στη Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχουσες γερμανικές εταιρείες θα παρουσιάσουν υπηρεσίες και προϊόντα με έμφαση στα συστήματα αποθήκευσης για ΑΠΕ και υποδομές φόρτισης για την ηλεκτροκίνηση, ενώ εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα εμπλουτίσουν την ημερίδα με εισηγήσεις για το δυναμικό της γερμανικής αγοράς αλλά και τα δεδομένα και τις προοπτικές του κλάδου στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις, που θα πραγματοποιηθούν με ελληνικές εταιρείες, φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξερευνώντας δυνατότητες συνεργασιών και συνεργιών. Σύμφωνα με τους νέους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), προτείνεται ο τριπλασιασμός της δυναμικότητας των μονάδων αποθήκευσης ενέργειας έως το 2030.
Ο πήχης για τον στόχο αποθήκευσης ενέργειας αυξήθηκε εντυπωσιακά από τα 2,7 GW στα 9,3 GW για το 2030. Προβλέπεται ότι, από τα 9,3 GW, τα 5,6 GW θα αντιστοιχούν σε μονάδες αποθήκευσης με συσσωρευτές, τα 2,5 GW σε μονάδες αντλησιοταμίευσης και το 1,2 GW στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση.
Ο 8 γερμανικές εταιρείες, που θα συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή 26 με 29 Ιουνίου, η οποία αποτελεί συνέχεια των θεματικών επιχειρηματικών αποστολών, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο τα προηγούμενα έτη και έτυχαν ουσιαστικής ανταπόκρισης από την ελληνική αγορά, θα παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα όπως:
– Φωτοβολταϊκά
– Συστήματα αποθήκευσης θερμικής ενέργειας (power to heat) και ενεργειακού ελέγχου για κτίρια.
– Συστήματα αποθήκευσης με τη χρήση μπαταριών, τα οποία συνδυάζουν ΑΠΕ.
– Υβριδικά συστήματα για την αποθήκευση πράσινης ενέργειας σε θερμότητα για βιομηχανίες καθώς και
– Επενδυτικά σχέδια για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου (H2).
Τέλος, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης θα αναδειχθούν σύγχρονες εφαρμογές ελέγχου και διαχείρισης των υποδομών και δικτύων και κινητές μονάδες φόρτισης και μπαταρίες, που προσφέρουν λύσεις για την ευελιξία και επιτυχημένη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
Τα προφίλ των γερμανικών εταιρειών της αποστολής βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, προκειμένου επιχειρήσεις και φορείς του κλάδου, που ενδιαφέρονται για σχετικές συναντήσεις, να μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.