Ποια προσωπικά στοιχεία χρειάζονται για την είσοδο στην πλατφόρμα.
Πολλοί είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται να μάθουν πόσα ένσημα έχουν σε ένα ή σε περισσότερα Ταμεία κατά τη διάρκεια τους εργασιακού βίου. Μέσω της ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ η διαδικασία έκδοσης του ατομικού λογαριασμού ασφάλισης καθίσταται μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε διαθέσιμα τον ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ, καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς taxinet για την είσοδο στην πλατφόρμα. (για την είσοδο στην διαδικτυακή υπηρεσία πατήστε εδώ).
Μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης, η οποία διατίθεται για Μισθωτούς Ασφαλισμένους, υποστηρίζεται η δυνατότητα άντλησης των ατομικών στοιχείων ασφάλισης από 1/1/2002 απ’ ευθείας από τους ίδιους ασφαλισμένους μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΕΦΚΑ.
Οι ατομικοί λογαριασμοί των ασφαλισμένων που τηρούνται ηλεκτρονικά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα ΕΦΚΑ με τις ημέρες εργασίας και τα λοιπά στοιχεία ασφάλισης (εργοδότης, κλάδοι ασφάλισης, αποδοχές κλπ) συνθέτουν την ασφαλιστική ιστορία του κάθε ασφαλισμένου μέσω της οποίας θεμελιώνονται τα δικαιώματα για την χορήγηση παροχών.
Πώς βλέπω μέσω ΕΦΚΑ πόσα ένσημα έχω
Όπως προαναφέρθηκε η διαδικασία είναι απλή.
- Βήμα 1ο: Μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα (εδώ)
- Βήμα 2ο: Επιλέγετε την είσοδο στην υπηρεσία μέσω taxisnet
- Βήμα 3ο: Συμπληρώνεται τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ σας
- Βήμα 4ο: Μετά από τα παραπάνω βήματα θα οδηγηθείτε στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ όπου θα σας ζητηθεί να κλικάρετε στον σύνδεσμο που θα σας υποδειχθεί.
- Βήμα 5ο: Συμπληρώνετε την χρονική περίοδο για την οποία θέλετε να ενημερωθείτε και ακολούθως πατάτε την ένδειξη που γράφει «Έκδοση Λογαριασμού».
Μια άλλη επιλογή για να υπολογίσετε να ένσημά σας είναι μέσω του Εθνικού Μητρώου Ασφάλισης – Ασφαλιστικής Ικανότητας «ΑΤΛΑΣ» (εδώ), ωστόσο λόγω εργασιών ανασχεδιασμού του συστήματος περιλαμβάνονται ασφαλιστικά στοιχεία από το 1994 μέχρι και το πρώτο τρίμηνο του 2016.