«Η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης» και αυτό επανήλθε στο προσκήνιο με την «κυνική, σχεδόν κανιβαλική, διατύπωση του κ. Πατέλη ότι δεν μπορούν οι νέοι να πληρώνουν για τους γέρους» δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον ρ/σ «ALPHA989».
«Οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις. Αν οι εισφορές φύγουν από το δημόσιο σύστημα και κατευθυνθούν προς μία ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, αμέσως δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα πληρωμής των επικουρικών συντάξεων σήμερα, όχι στο μέλλον.
»Ή θα μειωθούν οι συντάξεις ή θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία θα πρέπει πάλι να καλυφθεί από τους πολίτες μέσω αύξησης φόρων, εισφορών ή περικοπών σε επιδόματα» επισήμανε, προσθέτοντας ότι «ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η τοποθέτηση του κ. Πατέλη είναι η γραμμή και η άποψη της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό».
Για τα εργασιακά υπογράμμισε ότι «από την αρχή της πανδημίας ζητήσαμε να υπάρξει πλαίσιο ρύθμισης της τηλεργασίας. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις ώστε το ΣΕΠΕ να ελέγχει με ηλεκτρονικό τρόπο το ωράριο, να υπάρχει δικαίωμα αποσύνδεσης και αποζημίωση εξόδων (χρήση wi-fi κ.λπ.)».
Ωστόσο, σημείωσε, «ο κ. Βρούτσης όχι μόνο δεν ακούει, αλλά βρήκε μία φοβερή ευκαιρία με την πανδημία για να σαρώσει ότι υπάρχει και να αφήσει στον αέρα τους εργαζόμενους».
Η «σκόπιμη αντεργατική εμμονή» της κυβέρνησης, τόνισε, επιβεβαιώνεται και από το ότι σχεδιάζει «οι εργαζόμενοι, οι οποίοι λόγω καραντίνας μένουν στο σπίτι, όταν γυρνάνε στη δουλειά τους θα δουλεύουν τρεις ώρες παραπάνω την ημέρα απλήρωτοι. Δηλαδή, την καραντίνα θα την πληρώσουν με απλήρωτες υπερωρίες οι εργαζόμενοι. Θα δουλεύουν 11ωρο για να καλύψουν τις ημέρες που υποχρεωτικά ο ΕΟΔΥ τους έθεσε σε καραντίνα. Μιλάμε για εργασιακό μεσαίωνα».
Αναφερόμενη στην εξωτερική πολιτική η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «η κυβέρνηση λειτουργεί χωρίς πυξίδα, χωρίς σχεδιασμό. Από την αρχή είχαμε επισημάνει ότι έπρεπε να προχωρήσει η απόφαση της ΕΕ για τις κυρώσεις προς την Τουρκία. Η Ελλάδα έπρεπε να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση και είχε τα διπλωματικά εργαλεία να το κάνει.
»Το Συμβούλιο Κορυφής είχε αποφασίσει κυρώσεις προς την Τουρκία με την παρέμβαση και τις διπλωματικές ενέργειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», όμως «δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση για τις κυρώσεις γιατί δεν ήταν στη στρατηγική της σημερινής κυβέρνησης, όπως σαφώς είχε δηλωθεί από την ίδια, με αποτέλεσμα στο τέλος να λειτουργεί εκβιαζόμενη προ τετελεσμένων και να προχωρεί σε αχρείαστους συμβιβασμούς».