Αίγυπτος: Η Bank Audi, γίνεται στόχος εξαγοράς από εμιρατινή τράπεζα

0
47

Στο ενδιαφέρον τριών τραπεζικών ιδρυμάτων του εξωτερικού, δύο από τα ΗΑΕ (First Abu Dhabi Bank & Emirates NBD) και ενός από το Κουβέιτ (National Bank of Kuwait) να εξαγοράσουν τη μονάδα της λιβανικής τράπεζας Bank Audi στην Αίγυπτο, αναφέρθηκε πρόσφατα ο αιγυπτιακός οικονομικός Τύπος.

    Κατά τα αιγυπτιακά δημοσιεύματα, όπως αναφέρει στο τελευταίο του ενημερωτικό σημείωμα το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο, η Bank Audi ερευνά εδώ και λίγο καιρό τις δυνατότητες εξόδου της από την αιγυπτιακή τραπεζική αγορά, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χρηματοπιστωτικής κρίσης που πλήττει το Λίβανο.

Σημειώνεται, ότι η Bank Audi βρισκόταν από το περασμένο έτος σε διαδικασία εξαγοράς της εδώ μονάδας της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος (NBG Egypt), η οποία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, με αποτέλεσμα να μην είναι βέβαιο πώς θα καταλήξει η ως άνω προσπάθεια εξαγοράς.

    Ο οικονομικός Τύπος, σύμφωνα με το σημείωμα του Γραφείου ΟΕΥ της ελληνικής πρεσβείας στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ανέφερε ότι η εμιρατινή τράπεζα First Abu Dhabi Bank, έχει ήδη ξεκινήσει συνομιλίες για την εξαγορά της αιγυπτιακής μονάδας της λιβανικής τράπεζας.

Τις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου, η Κεντρική Τράπεζα Αιγύπτου ενέκρινε τη διεξαγωγή ελέγχου της οικονομικής κατάστασης και των περιουσιακών στοιχείων («due diligence») της Bank Audi στην Αίγυπτο από τον όμιλο First Abu Dhabi Bank, προτού ο δεύτερος προβεί σε εξαγορά αυτής.

Σύμφωνα με τον αιγυπτιακό οικονομικό Τύπο, η αιγυπτιακή επενδυτική τράπεζα EFG Hermes έχει αναλάβει τον ρόλο του χρηματοοικονομικού συμβούλου της Bank Audi, όσον αφορά τη συγκεκριμένη συναλλαγή, καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα.