Δημοσκόπηση: Αισιόδοξοι για το μέλλον οι περισσότεροι, «ψήφος εμπιστοσύνης» για άσυλο και κάπνισμα

Τρεις στους τέσσερις – και το 66% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ – συμφωνούν με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου – «Ναι» στο νόμο για το άσυλο από το 66%  - Με 14 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και με 19 μονάδες ο Μητσοτάκης του Τσίπρα

Ευρεία αποδοχή στην κοινή γνώμη συναντούν οι τελευταίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, όπως αποτυπώνεται σε νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse που μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ.

Η μέτρηση επιβεβαιώνει τη σαφή υπεροχή της κυβερνητικής παράταξης και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Αλέξη Τσίπρα, όπως και την αισιοδοξία των πολιτών για τη βελτίωση της κατάστασης στη χώρα, καθώς 6 στους 10 πιστεύουν ότι τα πράγματα κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.


karta-melon

Σύμφωνα με τα απαντήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με διαφορά 14 μονάδων, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 38% (38,5% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ (ο οποίος υπολείπεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡΑ25 με 3,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 26% του Αλ. Τσίπρα. Ενώ ακόμη πιο συντριπτική είναι η διαφορά στην παράσταση νίκης, καθώς 7 στους 10 θεωρούν ότι αν γίνουν εκλογές θα τις κερδίσει η ΝΔ, έναντι μόλις 17% που εκτιμούν ότι θα έβγαινε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πολίτες, σε ποσοστό που υπερβαίνουν την απήχηση του κυβερνώντος κόμματος, δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» σε πρόσφατα νομοθετήματα που προκαλούν συζητήσεις, όπως είναι αυτά για το πανεπιστημιακό άσυλο και τον αντικαπνιστικό νόμο.

Αναφορικά με τον νέο νόμο για το άσυλο το 66% συμφωνεί έναντι του 23% που διαφωνεί. Ενώ το 75% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου έναντι του 17% που εκφράζει διαφωνία. Με την κυβερνητική πρωτοβουλία για το άσυλο συμφωνεί το 30% όσων στις τελευταίες εκλογές ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ (έναντι του 49% που αντιτίθεται). Ενώ σε σχέση με αντικαπνιστικά μέτρα σύμφωνοι είναι το 66% των ψηφοφόρων της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η κοινή γνώμη, τέλος, δείχνει να αισιοδοξεί για την πορεία των πραγμάτων αφού το συντριπτικό 63% πιστεύει ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση τους τελευταίους μήνες.

Δείτε εδώ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.