Εθνική Ασφαλιστική: Κατατέθηκαν οι μη δεσμευτικές προσφορές

Κατατέθηκαν χθες οι μη δεσμευτικές προσφορές για την αγορά τουλάχιστον του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η ποιότητα των προσφορών αυτών θα κρίνει εν πολλοίς τη συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Μολονότι κανένα σχόλιο δεν έγινε από την Εθνική Ασφαλιστική, μεταξύ των ενδιαφερομένων εμφανίζονταν ο επενδυτικός όμιλος Fosun, τα private equity funds CVC Capital, Lone Star, Centerbridge, ενώ ερωτηματικά διατηρούνται για τη Fairfax, λόγω Eurobank.

Οι μη δεσμευτικές προσφορές ως οδηγό είχαν την καθαρή θέση της ασφαλιστικής στις 30 Ιουνίου 2019, η οποία βρίσκεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ, καθώς ενισχύθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου, λόγω της σημαντικής ανόδου των τιμών στα ελληνικά κρατικά ομόλογα.

Θεωρητικά, η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να έχει λάβει έως την 31η Δεκεμβρίου δεσμευτικές προσφορές και έως τις 28 Φεβρουαρίου 2020 να έχει υπογράψει σύμβαση αγοραπωλησίας για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Εναλλακτικά, εφόσον προκριθεί το σενάριο της διάθεσης μετοχών στο επενδυτικό κοινό (IPO ή SPO), θα πρέπει, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου, να έχει εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την είσοδο σε οργανωμένη αγορά με διάθεση, μέσω δημόσιας και ιδιωτικής τοποθέτησης, τουλάχιστον του 51% των μετοχών που κατέχει σήμερα η Εθνική και έως τις 28 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.