Γερουλάνος: «Eρμαφρόδιτο το συνέδριο, γίνεται μόνο για να επιμηκυνθεί η θητεία της κυρίας Γεννηματά»

«Αυτή τη στιγμή ο χώρος μας χρειάζεται ένα ένα δημοκρατικό συνέδριο, ανοιχτό, με σοβαρό προσυνεδριακό διάλογο», όπως είπε 

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στον Γιάννη Μακρυγιάννη, αναφερόμενος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως θα πάει να καταθέσει τη γνώμη των ανθρώπων που λένε ότι αυτό που γίνεται είναι λάθος, το σχήμα είναι ερμαφρόδιτο, όπως το χαρακτήρισε, αναγνωρίζοντας την πιθανότητα διαγραφής.

«Αυτή τη στιγμή ο χώρος μας χρειάζεται ένα ένα δημοκρατικό συνέδριο, ανοιχτό, με σοβαρό προσυνεδριακό διάλογο, με χρόνο να κάνει διάλογο μέσα στο συνέδριο, και βεβαίως με κείμενα που ουσιαστικά αντιμετωπίζουν τρία θέματα: την στρατηγική της παράταξης, του κόμματος, τις θέσεις και τις προτάσεις που φέρνει στην ελληνική κοινωνία και το καταστατικό, κι όπως καταλαβαίνετε κανένα από τα τρία δεν γίνεται σε αυτό το συνέδριο. Είναι ένα συνέδριο που στόχο έχει μόνο την επιμήκυνση της θητείας της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όσο είναι και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ».

Πρόσθεσε δε, ότι δεν τον φοβίζουν οι ενδεχόμενες κυρώσεις, γιατί οι διαγραφές δείχνουν αδυναμία από την πλευρά της ηγεσίας γιατί αφενός δεν δημιουργούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες , δεν πείθεται ο αντίπαλος και «μετά έρχεσαι και λες ότι εγώ θέλω να μείνω με αυτούς που συμφωνούν μαζί μου, διαγράφεις τον έναν, διαγράφεις τον άλλον, στο τέλος μένουν αυτοί που έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι τα πάνε καλά, μα δεν τα πάνε καλά όμως» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.