Κάποιοι στοιχηματίζουν ότι το 2020 ο χρυσός μπορεί να φθάσει τις 4.000 δολάρια

0
74

H «λάμψη» του χρυσού συνεχίζει να εντυπωσιάζει τους επενδυτές. Και πολλοί από αυτούς στοιχηματίζουν  ότι υπάρχουν περιθώρια για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη στη διάρκεια του 2020.

Η αγορά συμβολαίων προαίρεσης(options) σε χρυσό «είδε» στοιχήματα συνολικής αξίας 1,75 εκατ. δολαρίων ότι η τιμή του πολυτίμου μετάλλου θα μπορούσε να τριπλασιασθεί εντός της επόμενης χρονιάς, φθάνοντας έως και τα 4.000 δολαρία ανά ουγκιά.

Η τιμή του χρυσού ήταν σήμερα σχεδόν σταθερή, στα 1.456 δολάρια ανά ουγκιά στην αγορά πολυτίμων μετάλλων του Λονδίνου.

«Είναι κάτι σαν 18μηνο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής -πώς θα είναι ο κόσμος εάν ο χρυσός "αναρριχηθεί" στα 4.000 δολάρια», αναφέρει στο Bloomberg ο Τάι Γουόγκ, επικεφαλής στο τμήμα συναλλαγών παραγώγων μετάλλων στην ΒΜΟ Capital Markets. «(Οι επενδυτές) ευελπιστούν σε μια γρήγορη, βίαιη κίνηση», συμπληρώνει, αναφερόμενος σε εκείνους που αγόρασαν τα options.

Οι τιμές του χρυσού είχαν αγγίξει το 2011 ιστορικό ρεκόρ, στα 1.923,70 δολάρια ανά ουγκιά, καθώς η Φέντεραλ Ριζέρβ των ΗΠΑ είχε αγοράσει χρέος άνω των δύο τρισ. δολαρίων για να συμβάλει στην επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας.

Από τις αρχές του έτους, ο χρυσός έχει επιδοθεί σε ράλι με κέρδη 14%, παρ' όλα αυτά οι τιμές απέχουν περίπου 24% από τα υψηλά όλων των εποχών, ενώ έχουν απομακρυνθεί πάνω από 6% από τα υψηλά εξαετίας που είχαν αγγίξει τον Σεπτέμβριο.

Σε επίπεδο μηνός, ο χρυσός οδεύει προς τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση των τελευταίων τριών ετών.

Mεταξύ των υπολοίπων πολυτίμων μετάλλων, το παλλάδιο σημείωνε οριακή άνοδο 0,2% στα 1.837,33 ανά ουγκιά, ενώ κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης είχε αγγίξει ιστορικό υψηλό, στα 1.841 δολάρια ανά ουγκιά.

Με πληροφορίες naftemporiki και BBG