Lamda Development: Καταρχήν συμφωνία με τράπεζες για χρηματοδότηση έως €880 εκατ.

0
60

Την κατ' αρχήν επίτευξη συμφωνίας ως προς τους βασικούς όρους χρηματοδότησης ύψους έως 880 εκατ. ευρώ (πλέον χρηματοδότησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας), με τις τράπεζες Eurobank και Πειραιώς ανακοίνωσε η Lamda Development, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την έναρξη του έργου του Ελληνικού.

Το δάνειο αυτό είναι τμήμα της συνολικής χρηματοδότησης, ύψους 2 δισ. ευρώ, που θα απαιτηθεί για την πρώτη φάση υλοποίησης του έργου.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, θα ενημερώσει εκ νέου το επενδυτικό κοινό για την υπογραφή των βασικών όρων χρηματοδότησης.

Όπως ανέφερε την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, οι κατασκευαστικές εργασίες στην έκταση 6,2 χιλ. στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

Αυτό, εξάλλου, έχει συμφωνηθεί μεταξύ της κυβέρνησης και της εταιρείας, η οποία προχωρά στην άντληση χρηματοδότησης, ύψους 2 δισ. ευρώ, για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του project στο Ελληνικό.

Από πού θα προέλθουν τα κεφάλαια

Τα χρήματα για την πρώτη φάση του Ελληνικού, ύψους 2 δισ. ευρώ, θα προέλθουν από την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου 650 εκατ. ευρώ, από τμήμα, ύψους 400 εκατ. ευρώ, των εσόδων 1,2 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν σε εκτιμώμενες πωλήσεις στην α’ φάση, από δανεισμό 850 εκατ. και από την έκδοση ομολόγου ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά την ΑΜΚ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων, χθες, έγινε γνωστή η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών, η οποία διαμορφώνεται σε 6,70 ευρώ (ανά μετοχή).

Το ενημερωτικό δελτίο της ΑΜΚ έχει αποσταλεί προς έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και εκτιμάται ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει με χρονικό ορόσημο τον Δεκέμβριο.

Για να ξεκινήσει, βέβαια, το έργο στο Ελληνικό, είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για το καζίνο στο Ελληνικό, όπως και να μην υπάρχουν εκκρεμείς δικαστικές προσφυγές κατά του έργου.