Μικρά κέρδη στις ευρωαγορές

0
66

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι επενδυτές περιμένουν θετικά νέα από το μέτωπο των εμπορικών διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας μετά την επιβεβαίωση ότι οι συνομιλίες συνεχίζονται.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 κατέγραψε μικρά κέρδη 0,10% στις 408,49 μονάδες και συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Ο γερμανικός DAX σημείωσε μικρές απώλειες 0,08% στις 13.236,42 μονάδες μετά από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, ο γαλλικός CAC-40 κέρδισε 0,08% στις 5.929,62 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,09% στις 7.403,14 μονάδες. Οι δύο τελευταίοι δείκτες συμπλήρωσαν τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις.

Πεκίνο και Ουάσινγκτον έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με στόχο την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της συμφωνίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι ο αντιπρόεδρος της Κίνας και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων, Λίου Χε είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμπορικό Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ και τον υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν. Το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua μετέδωσε ότι η συζήτηση επικεντρώθηκε «στην επίλυση θεμάτων που απασχολούν τις δύο πλευρές».

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κέρδισε 0,3%, ενώ ο  0,13% ο ισπανικός IBEX 35 σημείωσε μικρά κέρδη 0,05%.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, η εταιρεία παράδοσης τροφίμων JustEat ζήτησε από τους μετόχους της να απορρίψουν προσφορά εξαγοράς ύψους 6,3 δισ. δολαρίων από την Prosus, αναφέροντας ότι η εναλλακτική πρόταση από την Takeaway αποτελεί μια καλύτερη επιλογή για την επιχείρηση.

Στα μάκρο της ημέρας, το γερμανικό καταναλωτικό κλίμα αναμένεται να βελτιωθεί τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τον όμιλο ερευνών GfK.

Ειδικότερα, ο εμπροσθοβαρής δείκτης GfK αναμένεται να σημειώσει άνοδο στις 9,7 μονάδες τον Δεκέμβριο από τις 9,6 μονάδες το Νοέμβριο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 9,6 μονάδες τον Δεκέμβριο.