Ο Γεωργούλης «αυτοσχεδίαζε»: Από αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού, το γύρισε σε… Πιραντέλλο

0
61

Τα… ανεξήγητα προσπάθησε να εξηγήσει ο Αλέξης Γεωργούλης, του οποίου η ομιλία σε εκδήλωση που έγινε στο ευρωκοινοβούλιο έγινε viral – «Δεν ήταν σε κάτι επίσημο» ανέφερε 

Σε… αυτοσχεδιασμό απέδωσε την υπεράνω πάσης εξήγησης ομιλία του που έγινε viral ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης, η παρέμβαση του οποίου σε εκδήλωση στην Ευρωβουλή έκανε αίσθηση για τους λάθος πάντα λόγους.

Μιλώντας στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1, ο ηθοποιός υποστήριξε ότι η ομιλία του δεν ήταν επίσημη, γεγονός που ενδεχομένως κατά τη γνώμη του ερμηνεύει την ανυπαρξία ή έστω χαλαρότητα των νοημάτων. Η έλλειψη επισημότητας προφανώς δικαιολογεί την απόπειρά του να προσεγγίζει ερμηνευτικά είτε τον αλήστου μνήμης αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού είτε να αντλεί έμπνευση για τις ομιλίες του από τον τίτλο του έργου του νομπελίστα Λουίτζι Πιραντέλο «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε».

Σε κάθε περίπτωση, ο ευρωβουλευτής εξήγησε και τους λόγους για τους οποίους ενεπλάκη, όπως είπε στη συζήτηση. «Είμαι συντονιστής στην Επιτροπή Αναφορών και αυτοσχεδίαζα με κάποια χαρτιά που μου ήρθαν εκείνη τη στιγμή», ανέφερε, αφήνοντας εύλογα ερωτήματα γιατί τα «χαρτιά» δεν του είχαν έρθει νωρίτερα.

Μετά τις απαραίτητες και σαφείς εξηγήσεις, ο Αλέξης Γεωργούλης διατύπωσε με ευγένεια τα παράπονά του, λέγοντας ότι «κάποιος ήθελε να βάλει την ομιλία στο επίκεντρο, σαν να είναι ομιλία στην Ολομέλεια. Κάποιοι ήθελαν να το συνδυάζουν με τη δυσλεξία που έχω. Αυτό δεν συνδυάζεται. Αυτό που με πείραξε περισσότερο είναι ότι το περιστατικό συνδυάστηκε με τη δυσλεξία και ήταν σαν να χλευάζει τους συγκεκριμένους ανθρώπους».


faysbook.gr Ο Αλέξης Γεωργούλης απαντά για όσα είπε η Μιμή Ντενίση και την αμήχανη ομιλία του

Όμως ο ευρωβουλευτής μάλλον παρακάμπτει ότι η δημοσιοποίηση της ομιλίας έγινε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του λογαριασμού που διαθέτει για τους ευρωβουλευτές και προβάλλει ενιαία τις πρωτοβουλίες τους. Ως εκ τούτου ουδείς ήθελε να τον θέσει στο επίκεντρο, πλην του κόμματος με το οποίο εξελέγη, που ήθελε να προβάλλει την εκδήλωση για την εξόρυξη χρυσού που συνδιοργάνωσαν επίσης εκλεγμένοι, συνάδελφοί του.