Παύλος Γερουλάνος: Πρέπει να αλλάξουμε ηγεσία – 2.000 υπογραφές για ένα «δημοκρατικό συνέδριο»

0
71

«Ο,τι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο», τόνισε με νόημα ο Παύλος Γερουλάνος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Με 2.000 υπογραφές, απέναντι στις διαδικασίες που γίνονται στο 11ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, απάντησε ο Παύλος Γερουλάνος, αμφισβητώντας ανοικτά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τις διαδικασίες του συνεδρίου, το οποίο χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά «παρωδία».

«Πάνω από 2.000 υπογραφές σε πέντε μέρες. Περισσότερες υπογραφές από τον κόσμο που κινητοποιήσατε. Περισσότερες υπογραφές από τον κόσμο που απαρτίζει το σώμα. Σας φέρνω 2.000 φωνές που λένε "φτάνει πια". Θέλουμε ένα συνέδριο τακτικό, δημοκρατικό, ανοικτό, αληθινό που θα μιλήσει για Δημοκρατία, για όραμα, για το πώς θα πορευτούμε από εδώ και πέρα», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του στο 11o συνέδριο του ΠΑΣΟΚ στο ΣΕΦ.

Ο Παύλος Γερουλάνος έθεσε θέμα αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και άφησε να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία δικής του κίνησης, ενώ έθεσε και θέμα με την απαρτία των συνέδρων και αν μπορεί λόγω της χαμηλής συμμετοχής να πάρει το συνέδριο αποφάσεις.

«Αν θέλουμε να κλείσουμε το χάσμα χρειάζεται να αλλάξουμε ηγεσία. Όχι για να υπηρετήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες, αλλά για να υπηρετήσουμε συλλογικές ανάγκες. Ηγεσία με αυτοπεποίθηση όπως αυτή που αξίζει σε έναν λαό περήφανο, ανοιχτή σε διαφορετικές απόψεις, που συνθέτει και δεν διχάζει. Ακόμα και όταν ακούγονται διαφορετικές φωνές. Που αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση ως οξυγόνο. Και τη δημοκρατία ως μόνο πολιτικό εργαλείο σεβασμού και κύρους. Εργαλείο ελευθερίας. Δεν έχουμε τέτοια ηγεσία σήμερα», είπε ο Παύλος Γερουλάνος.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία δικής του κίνησης: «Σήμερα σας ζητούν να θάψετε το ΠΑΣΟΚ. Ψηφίστε ό,τι θέλετε. Άλλωστε δεν έχετε απαρτία. Άλλωστε ό,τι και να θάψετε εδώ μέσα σήμερα θα αναστηθεί εκεί έξω αύριο. Δεν ξέρω πώς θα λέγεται, δεν ξέρω πώς θα μοιάζει. Ξέρω όμως ότι ΠΑΣΟΚ θα είναι. Και αυτό το ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει σε χιλιάδες. Απλά εσείς σήμερα επιλέγετε από ποια μεριά της ιστορίας θα είστε. Με αυτούς που το έθαψαν ή μ’ αυτούς που το Αναγέννησαν».