Σπόντα Μητσοτάκη σε Τσίπρα για το κινητό: Μπορείτε να κοιτάτε εμένα αντί να στέλνετε μηνύματα

«Μιας και μιλάμε για σεβασμό στη Βουλή, μπορείτε να κοιτάτε εμένα αντί να στέλνετε μηνύματα με το κινητό σας, κύριε Τσίπρα», είπε ο πρωθυπουργός, ζητώντας την προσοχή του κ. Τσίπρα

Φουλ επίθεση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του Αλέξη Τσίπρα από το ξεκίνημα, κιόλας, της ομιλίας του.

Συγκεκριμένα, όταν ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να απαντήσει στο ερώτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρατήρησε πως ο κ. Τσίπρας ήταν… αφηρημένος και δεν το άφησε ασχολίαστο.

«Μιας και μιλάμε για σεβασμό στη Βουλή, μπορείτε να κοιτάτε εμένα αντί να στέλνετε μηνύματα με το κινητό σας, κύριε Τσίπρα», είπε ο πρωθυπουργός, ζητώντας την προσοχή του κ. Τσίπρα, για να συμπληρώσει: «Εκτός αν σας στέλνουν μηνύματα για να σας προετοιμάσουν για τη δευτερολογία σας».

Κόντρα και για τις επίκαιρες ερωτήσεις

Μητσοτάκης και Τσίπρας είχαν αντιπαράθεση και για το ποσοστό των επίκαιρων ερωτήσεων στις οπoίες έχουν απαντήσει. Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στην απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη από την «Ώρα του πρωθυπουργού» την προηγούμενη Παρασκευή, λόγω της περιοδείας του στη Μακεδονία.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στη δική του ομιλία, λέγοντας: «Εσείς όταν ήσασταν πρωθυπουργός απαντήσατε στο 3,5% των ερωτήσεων που κατατέθηκαν. Κάτι σας θυμίζει αυτό το ποσοστό, σας καταδιώκει».

Ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο, επέστρεψε στη δευτερολογία του με συγκεκριμένα στοιχεία: «Επί των ημερών μου κατατέθηκαν 319 ερωτήσεις, από αρχηγούς κομμάτων ήταν μόνο οι 15, απάντησα στις 8, άρα πάνω από 60%. Επίσης, απάντησα σε όλες όσες μου θέσατε εσείς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τρεις φορές μου κάνατε την ίδια ερώτηση για τον νόμο και την τάξη, αλλά σήμερα βλέπω έχετε άλλα μέτρα και σταθμά. Εμείς λέγαμε και τους μπαχαλάκηδες με τις μολότοφ και για τους μπαχαλάκηδες του οικονομικού εγκλήματος».

Μάλιστα, σχετικά με τις επίκαιρες ερωτήσεις, αποκάλυψε ότι από τις 319 που κατατέθηκαν επί πρωθυπουργίας του, οι 217 ήταν μόνο από έναν βουλευτή, τον Νίκο Νικολόπουλο.