Στη Νίκαια ο Τσίπρας – Επίθεση στην κυβέρνηση για προσφυγικό και αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

«Είναι ακραία συντηρητικοί, ακραία νεοφιλελεύθεροι, ακραία ανίκανοι και ακραία ξεδιάντροποι» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια. «Είναι ακραία συντηρητικοί, ακραία νεοφιλελεύθεροι, ακραία ανίκανοι και ακραία ξεδιάντροποι» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του.


Εισήγηση στην ανοιχτή συνέλευση με πολίτες στη Νίκαια

Αναφερόμενος στο επιχειρησιακό σχέδιο για το μεταναστευτικό, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Τετάρτη, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για σύγχρονες φυλακές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εάν θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα του Βίζεγκραντ, θα μας βρουν απέναντί τους».

Παράλληλα, εν όψει της… μονομαχίας, την Παρασκευή, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ξεδιάντροπη» την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, τονίζοντας ότι επιχειρούν να διευκολύνουν τους τραπεζίτες, ώστε να έχουν το ακαταδίωκτο, για να μην βγουν στη φόρα τα θαλασσοδάνεια σε κόμματα και μέσα ενημέρωσης, καθώς επίσης και τα «λευκά κολάρα» του οικονομικού εγκλήματος, που έχουν καταχραστεί χρήματα του Δημοσίου.

«Ο κ. Φρουζής έγινε ξαφνικά ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας και θα του επιστραφούν και 1,8 εκατ. που έχει βγάλει έξω» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην υπόθεση της Novartis.