Στις 3 και ‪4 Δεκεμβρίου το συνέδριο «Greek Economic Summit»

Στις 3 και ‪4 Δεκεμβρίου 2019‬ θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο ετήσιο συνέδριο «Greek Economic Summit», στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Στο 30th Annual Greek Economic Summit, με τον επίκαιρο τίτλο «Turning the Odds», αναμένεται να συζητηθούν όλες οι εξελίξεις γύρω τους κρίσιμους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, της εκπαίδευσης, των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, του ψηφιακού μετασχηματισμού καθώς και το μέλλον του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Στο βήμα του 30th Annual Greek Economic Summit θα βρεθούν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνης Γεωργιάδης, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt, ο Deputy Director General – Global Markets, International Trade Administration, U.S. Department of Commerce Dale Tasharski, ο Founding Partner and CEO, Member of Investment Committee, Atlas Merchant CapitalNon-executive member, BoD, Praxia Bank Bob Diamond, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης, o CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, ο γενικός διευθυντής της Microsoft Ελλάς Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Hewlett Packard Enterprise-Greece Μιχάλης Κασσιμιώτης, ο διευθύνων σύμβουλος IBM Ελλάδας και Κύπρου Σπύρος Πουλίδας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Pfizer Hellas AE, Ζαχαρίας Ραγκούσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Abbvie Pharmaceuticals Πασχάλης Αποστολίδης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας Σίμος Αναστασόπουλος, ο ιδρυτής του Brook Lane Capital, Aziz Francis, ο Co-Head of Europe and Partner, OakHill Advisors Alexis Atteslis.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι κεντρικός ομιλητής στο ‪δείπνο της 13ης Ιανουαρίου 2020‬, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο δείπνο της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου (‪Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019‬).

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος δήλωσε για το 30th Annual Greek Economic Summit:

«Η 30η επέτειος ενός από τους σημαντικότερους συνεδριακούς θεσμούς της χώρας εγκαινιάζει και την νέα του ονομασία σε Greek Economic Summit.

Ειδικά σε μια κομβική περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε, όπου οι μεταρρυθμίσεις, η εξωστρέφεια και η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας αποτελούν την απόλυτη προτεραιότητα μας.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ελληνικής και διεθνούς επιχειρηματικότητας αλλά και τις πολιτικές θέσεις που θα παρουσιαστούν».