«Ώρα του Πρωθυπουργού»: Στη Βουλή ο Κυριάκος απαντά σε Φώφη και Αλέξη

Πρόκειται για την τρίτη φορά στους περίπου 4 μήνες διακυβέρνησης που ο πρωθυπουργός προσέρχεται στο κοινοβούλιο προκειμένου να συμμετάσχει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να αναπτύξει τις θέσεις της κυβέρνησης σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων όπως το μεταναστευτικό και οι υποθέσεις διαφθοράς

Στην Ολομέλεια της Βουλής για την «Ώρα του Πρωθυπουργού» προσέρχεται σήμερα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (10:00) προκειμένου να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις που έχουν καταθέσει οι Αλέξης Τσίπρας και Φώφη Γεννηματά.

Πρόκειται για την τρίτη φορά στους περίπου 4 μήνες διακυβέρνησης που ο πρωθυπουργός προσέρχεται στο κοινοβούλιο προκειμένου να συμμετάσχει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και να αναπτύξει τις θέσεις της κυβέρνησης σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων όπως το μεταναστευτικό και οι υποθέσεις διαφθοράς.

Σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα για την διαφθορά

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επικρίνει την κυβέρνηση για «επιεική στάση» απέναντι στα εγκλήματα του «λευκού κολάρου» την ώρα που εφαρμόζει το δόγμα «νόμος και τάξη» στα υπόλοιπα θέματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ευνοεί «όσους δεν δίστασαν στα χρόνια πριν ή κατά τη διάρκεια της κρίσης να μετέρχονται απατηλά μέσα και ιδιαίτερα τεχνάσματα και να καταχρώνται τις θέσεις εμπιστοσύνης που κατείχαν, προτάσσοντας τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και αξιοποιώντας την προνομιακή πληροφόρηση και τις ευκαιρίες που έδινε η συμμετοχή τους σε ένα σύστημα διαπλοκής και θεσμικής και πολιτικής προστασίας τέτοιων δραστηριοτήτων, όπως ενδεικτικά έγινε με την τιμολόγηση των φαρμάκων». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας θα επαναφέρει το ζήτημα προσθήκης ερμηνευτικής δήλωσης στο άρθρο 86 του Συντάγματος και θα ζητήσει εξηγήσεις για ρυθμίσεις που αφορούν τραπεζικά στελέχη και δήμευση τραπεζικών λογαριασμών.

Εξηγήσεις για το μεταναστευτικό ζητά η Φ. Γεννηματά

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής η Φώφη Γεννηματά καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή αν θα επιμείνει στην «πιστή» εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας και στο Δουβλίνο ή θα προτείνει εναλλακτικό σχέδιο για την διαχείριση του «προσφυγικού-μεταναστευτικού» και την κατανομή των βαρών σε όλες τις χώρες-μέλη της.

Καλεί επίσης τον κ. Μητσοτάκη να ενημερώσει «ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών και την υποδοχή μεταναστών και προσφύγων στην ενδοχώρα, καθώς και για την ουσιαστική φύλαξη των συνόρων μας, που είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα και από πού θα αντληθούν οι πόροι για την εφαρμογή του».