Ανοδικά και πάλι το ευρώ

0
57

Στην αγορά συναλλάγματος ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκά νόμισμα διαπραγματευόταν, νωρίς το απόγευμα, στα 1,1121 από 1,1111 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Θετικά επηρέασε το ευρώ η έκκληση που απηύθυνε σήμερα ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πάολο Τζεντιλόνι προς τις χώρες με μικρό Δημόσιο Χρέος, να προχωρήσουν σε αύξηση των δημοσιονομικών δαπανών. Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσε στη Φρανκφούρτη η ΕΚΤ, ο Ευρωπαίος επίτροπος στήριξε την πολιτική της Κεντρικής Τράπεζας στον τομέα αυτό, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι ένα τέτοιο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής θα συνέβαλε στην άνοδο του πληθωρισμού στα επιθυμητά επίπεδα.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, στη διάρκεια ενός έτους κυμαινόταν στο -0,264%, στη διάρκεια των 6μηνών στο -0,340%, στο 3μηνο στο -0,405% και στο μήνα στο -0,467%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1117 δολάρια.