Αραμπατζή: Στήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων

0
69

Tην στήριξη της κυβέρνησης στον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων επανέλαβε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή από το βήμα της εκδήλωσης του ΣΕΒΤ με θέμα τον τρόπο με τον οποίο η έρευνα και η καινοτομία θα συμβάλει στην ανάπτυξη του κλάδου στη νέα εποχή.

Η κ. Αραμπατζή ανέφερε ότι ο αγροδιατροφικός τομέας στη χώρα μας έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλων χωρών στην Ευρώπη που θα πρέπει να εκμεταλλευθούμε καθώς έρχονται πολύ μεγάλες αλλαγές στο κλάδο διεθνώς. Αναφέρθηκε στη σημασία της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα αυτό επισημαίνοντας ότι κεφάλαια που λίμναζαν τα τελευταία χρόνια και προοριζόντουσαν για το σκοπό αυτό γίνεται συστηματική προσπάθεια να διοχετευθούν στην οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ Ε.Καλούσης αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία της διασύνδεσης της έρευνας και καινοτομίας με τον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων προκειμένου οι επιχειρήσεις του κλάδου, ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες να προσαρμοστούν στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και διατροφικές συνήθειες.

Η βιομηχανία τροφίμων όχι μόνον άντεξε στην κρίση αλλά αναπτύχθηκε είπε ο κ Καλούσης, αναφέροντας ότι στο τομέα δραστηριοποιούνται περισσότερες από 1.200 επιχειρήσεις, αποτελώντας το 25% του μεταποιητικού τομέα, με εξαγωγές άνω των 5 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΤ αναφερόμενος στις τιμές των τροφίμων είπε ότι «τα τρόφιμα είναι η περιουσία μας και κάνουμε ότι μπορούμε ως κλάδος να κρατήσουμε τις τιμές χαμηλά, διασφαλίζοντας τατόχρονα υψηλή ποιότητα και ασφάλεια».

Μιλώντας στην εκδήλωση ο καθηγητής και γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ Νίκος Βέττας υπογράμμισε τη σημασία του κλάδου βιομηχανίες τροφίμων για την ελληνική οικονομία και την ανάγκη προσαρμογής στα νέα δεδομένα.