Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα, απευθείας

0
75

Μετά από 18 χρόνια, η Ethiopian Airlines, ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος στην Αφρική ξεκίνησε πάλι το δρομολόγιό της προς την Αθήνα.

Με την έναρξη του δρομολογίου, Αντίς Αμπέμπα-Αθήνα-Αντίς Αμπέμπα, η ελληνική πρωτεύουσα έγινε ο 20ος προορισμός της Ethiopian στην Ευρώπη, «ένας προορισμός γεμάτος εκπληκτικά ιστορικά μνημεία, μια από τις πιο αρχαίες πόλεις στον κόσμο και ιστορική πρωτεύουσα της Ευρώπης, ως κοιτίδα της Δημοκρατίας» τόνισαν στελέχη της εταιρείας, στο πλαίσιο σημερινής εκδήλωσης.

Οι τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς/από την Αθήνα θα πραγματοποιούνται με το υπερσύγχρονο B787 Dreamliner.

Αναφορικά με την πτήση προς την Αθήνα, ο κ. Tewolde GebreMariam, Group CEO της Ethiopian Airlines, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Αθήνα και στην Ελλάδα, με απευθείας πτήσεις. Μέσω της απευθείας σύνδεσης, η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά από ποτέ στο παρελθόν με την Αφρική και ενώνεται με το υπόλοιπο παγκόσμιο δίκτυό μας. Η Αθήνα θα αποτελέσει ένα κύριο προορισμό στο διαρκώς επεκτεινόμενο ευρωπαϊκό δίκτυό μας, προσφέροντας στους διεθνείς τουρίστες την ευκαιρία να εξερευνήσουν μια μαγευτική χώρα.

Ως μία από τις αρχαιότερες και πιο ιστορικές πόλεις στον κόσμο, η Αθήνα προσελκύει τουρισμό υψηλού επιπέδου από κάθε γωνιά του πλανήτη. Ως εκ τούτου, η επανεκκίνηση των πτήσεων προς την Αθήνα θα βοηθήσει στην εξυπηρέτηση της ολοένα και αυξανόμενης διεθνούς τουριστικής κίνησης, προσφέροντας παράλληλα περισσότερες επιλογές διασύνδεσης μέσα από το εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυό μας».

   Από την πλευρά της, η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, δήλωσε με αφορμή τη νέα πτήση: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ιστορική επιστροφή της Ethiopian Airlines στην αγορά της Αθήνας μετά από 18 χρόνια.

Από τη 13η Δεκεμβρίου, η Αθήνα συνδέεται απευθείας με την Αντίς Αμπέμπα και βέβαια, με το σύνολο της αφρικανικής ηπείρου μέσω του ευρύτατου δικτύου της Ethiopian, γεγονός που συμβάλλει ιδιαίτερα στην αύξηση της διασυνδεσιμότητας της πόλης και της χώρας μας με την αφρικανική ήπειρο. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη στενή μας συνεργασία με την Ethiopian για την υποστήριξη των αναπτυξιακών της σχεδίων στην αγορά της Αθήνας και της ευχόμαστε επιτυχία και συνεχή ανάπτυξη».

Με την προσθήκη της Αθήνας, το διεθνές δίκτυο της Ethiopian Airlines εξυπηρετεί 127 προορισμούς.