Ενισχύονται τα ομόλογα μετά τις δηλώσεις Λαγκάρντ

0
87

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα οι τιμές των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρήσει έως το 1,32%.

Στα επίπεδα του 0,49% από 0,51% υποχώρησε και η απόδοση του 5ετούς ομολόγου.

Ο τόνος αισιοδοξίας που έδωσε η νέα πρόεδρος της ΕΚΤ στην πρώτη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου της Τραπέζης, οδήγησε σε άνοδο όλες σχεδόν τις αγορές ομολόγων της ευρωζώνης.

Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι η γεωπολιτική, ο προστατευτισμός και οι αβεβαιότητες στις αναδυόμενες αγορές είχαν επικίνδυνες συνέπειες στην ανάπτυξη, ωστόσο οι κίνδυνοι αυτοί είναι πλέον λιγότερο έντονοι από πριν.

Ωστόσο, τα κέρδη στις τιμές των ομολόγων ήταν πρόσκαιρα, καθώς η δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος ανέφερε ότι βρίσκονται πολύ κοντά με την Κίνα για τη σύναψη μίας εμπορικής συμφωνίας, απομάκρυνε τους επενδυτές από τα ομόλογα. Αποτέλεσμα ήταν οι αποδόσεις των ομολόγων, νωρίς το απόγευμα, να κινηθούν ανοδικά. Έτσι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς τίτλου έφθασε το 1,36%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές 27 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 23 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Την μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα εμφάνισε το 25ετές ομόλογο, με 14 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 1,36%, έναντι 0,26% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,62%, από 1,67%, χθες.