Ευεργετικές ρυθμίσεις για οφειλές ιδιοκτητών ακινήτων προς τους δήμους

0
50

Ζητήματα που αφορούν οφειλές ιδιοκτητών ακινήτων προς τους δήμους βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος με τον πρόεδρο και το μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτο Παραδιά και Αναστάσιο Βάππα αντίστοιχα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι θα εκδοθεί άμεσα ερμηνευτική εγκύκλιος για την απαλλαγή από πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις στους ιδιοκτήτες που δηλώσουν οικειοθελώς έως τις 31 Μαρτίου 2020 στον οικείο δήμο, το σωστό εμβαδόν των ακινήτων στα οποία έχουν προχωρήσει σε νομιμοποίηση ημιυπαίθριων χώρων ή δεν έχουν δηλώσει τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα.

Για τις δηλώσεις των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, προκειμένου να υπάρξει απαλλαγή από καταβολή δημοτικών τελών, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί οριστική λύση στο θέμα, η οποία είναι ανεξάρτητη από τυχόν παράταση της προθεσμίας της 31ης Δεκεμβρίου 2019 (την έχουν ζητήσει ΠΟΜΙΔΑ και ΚΕΔΕ) για την κατάθεση των σχετικών αιτήσεων.

Πηγή: ΑΠΕ