Η Huawei “πατάει Ευρώπη” για το 5G

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός Huawei, το Νο1 στον κόσμο στον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, σχεδιάζει να ανοίξει στην Ευρώπη ένα εργοστάσιο στο οποίο θα παράγει εξαρτήματα για τα δίκτυα 5G, το πρώτο αυτού του είδους εκτός Κίνας, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της εταιρίας Λιανγκ Χούα.

«Στο πλαίσιο των τεχνολογιών 5G (…), σχεδιάζουμε σήμερα να παράγουμε προϊόντα και εξαρτήματα στην Ευρώπη…είμαστε στη διαδικασία εκπόνησης μιας μελέτης βιωσιμότητας για να ανοίξουμε ένα εργοστάσιο στην Ευρώπη», δήλωσε ο Λιανγκ, χωρίς να προτείνει μια πιθανή τοποθεσία, αλλά αναφερόμενος σε ένα «πιθανόν πολύ σύντομο» χρονοδιάγραμμα.

Η Huawei «ποτέ δεν ήταν αντικείμενο αιτήματος» για κατασκοπία από την πλευρά των κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών και θα «αρνηθεί» κάθε αίτημα εάν της γίνει στο μέλλον, διαβεβαίωσε ο Λιανγκ.

«Η βασική μας αρχή είναι να συμμορφωνόμαστε αυστηρά με τη νομοθεσία κάθε χώρας στην οποία εργαζόμαστε», δήλωσε ο Λιανγκ. Πρόσθεσε ότι η Κίνα δεν έχει νόμο που να υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να παράσχουν πληροφορίες στις υπηρεσίες κατασκοπίας.