Η μικρή συμμετοχή “διέλυσε” το μπλόκο της Καρδίτσας

0
71

«Γνωρίζοντας πως ο αγώνας μας δεν είναι μια κι έξω, υπάρχει συνέχεια και εναλλαγή στις κινητοποιήσεις, επιστρέφουμε, αύριο Τρίτη, στα χωριά μας».

   Αυτά τονίστηκαν, μεταξύ άλλων, σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο μπλόκο του Δέλτα του Παλαμά, από τη Συντονιστική Επιτροπή του μπλόκου και του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας.

   Αναφερόμενοι στον στόχο της κινητοποίησης, που «έχει ως αιχμή το μεγάλο πρόβλημα της χαμηλής τιμής στο βαμβάκι και της μη πληρωμής των ποιοτικών χαρακτηριστικών, καθώς και το υψηλό κόστος παραγωγής», τόνισαν ότι «είναι η ανάδειξη-προβολή και η αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας, πιέζοντας περισσότερο την κυβέρνηση για να τα ικανοποιήσει, γιατί αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας».

   «Συζητάμε και με τους άλλους συναδέλφους», πρόσθεσαν, «έτσι ώστε να κατανοηθεί πως η μη συμμετοχή στον αγώνα, ουσιαστικά βοηθάει να συνεχίζεται αυτή η πολιτική και ετοιμαζόμαστε για νέους, πιο μαζικούς αγώνες, που θα είναι αποτελεσματικότεροι στις διεκδικήσεις.

Γι' αυτό καλούμαστε όλοι να πάρουμε μέρος την Κυριακή, 15 Δεκέμβρη, και ώρα 12:00, στη Νίκαια της Λάρισας στην πανελλαδική σύσκεψη της ΠΕΜ, έτσι ώστε να προετοιμαστεί και να συντονιστεί ο αγώνας σε πανελλαδικό επίπεδο στις αρχές του έτους».

   Τόνισαν επίσης, ότι «οι αγωνιζόμενοι αγροτοκτηνοτρόφοι, δηλώνουμε πως κανένας κυβερνητικός αυταρχισμός, καμία αστυνομική βία, δεν πρόκειται να μας σταματήσει. 'Αλλωστε και μπλόκο στήσαμε και, με τα πόδια, στην Ε65 ανεβήκαμε».

   Καταλήγοντας τόνισαν: «Σας καλούμε να πλαισιώσετε τους Αγροτικούς Συλλόγους, να συμμετέχετε στις συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν από την ΕΟΑΣΚ το αμέσως επόμενο διάστημα σ' όλα τα χωριά, ώστε από κοινού να συναποφασίσουμε τον τρόπο οργάνωσης της πάλης για την διεκδίκηση λύσεων στα μεγάλα και ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε».