ΚΚΕ: Από το επιχειρησιακό σχέδιο για την ΔΕΗ κερδισμένοι είναι ελάχιστοι όμιλοι

0
60

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για την ΔΕΗ επισημαίνει ότι «από τις ενέργειες που ανακοινώθηκαν, με πρόσχημα τάχα τη σωτηρία της ΔΕΗ, μοναδικοί κερδισμένοι είναι οι "επενδυτές" στην ηλεκτροπαραγωγή και στις νέες πράσινες τεχνολογίες, που θα δουν δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη».

«Τώρα αποκαλύπτονται οι πραγματικοί στόχοι του "εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα", της περιβόητης "απολιγνιτοποίησης", που έντυσε η κυβέρνηση με το μανδύα της προστασίας του περιβάλλοντος. Ελάχιστοι όμιλοι θα κερδίσουν πολλαπλά απ' τις νέες επενδύσεις σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο και σε ΑΠΕ. Θα κερδίσουν απ' την μελλοντική αξιοποίηση των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ, ως βάση για την ανάπτυξη δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G. Χαμένοι θα είναι οι εργαζόμενοι ολόκληρων περιοχών της χώρας (Δ. Μακεδονία, Μεγαλόπολη), αφού θα χαθούν περίπου 4.000 θέσεις εργασίας, με το καθεστώς της λεγόμενης "εθελούσιας εξόδου".

Χαμένη είναι η λαϊκή οικογένεια που θα πληρώνει πανάκριβα ηλεκτρικό ρεύμα, υπό τη διαρκή απειλή διακοπής ρεύματος» αναφέρει το ΚΚΕ, τονίζοντας «το νέο σχεδιαζόμενο έγκλημα σε βάρος της ΔΕΗ, των εργαζομένων της και την πρόσβαση του λαού σε φθηνό ρεύμα, έχει την υπογραφή της ΕΕ και των κυβερνήσεων που ακολούθησαν την πολιτική της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της "Πράσινης Συμφωνίας".

«Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων της ΔΕΗ και όλου του λαού, ενάντια στο σχέδιο κυβέρνησης – ΕΕ, με αιτήματα: Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ΑΕ. Κανένα κλείσιμο μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Καμία πώληση ΑΗΣ και ΥΗΣ, ορυχείων.

Όχι στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των ΑΔΜΗΕ – ΔΕΔΔΗΕ. Ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου της «απελευθέρωσης» στρατηγικών τομέων της οικονομίας (Ενέργεια, Τηλεπικοινωνίες, Μεταφορές, Ύδρευση). Καμία απόλυση εργαζόμενου.

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού τώρα στη ΔΕΗ. Κανένας εργαζόμενος απλήρωτος στις εργολαβίες. Να καταργηθούν άμεσα οι εργολαβίες και να προσληφθούν οι εργαζόμενοι σε αυτές με απευθείας σχέση εργασίας αορίστου χρόνου σε ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.