Ολλανδία: Οι αγρότες κλείνουν τους δρόμους οργισμένοι για τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς

0
60

Εκατοντάδες αγρότες διαδήλωσαν σήμερα στην Ολλανδία κατά των περιβαλλοντικών κανονισμών που επιβάλλει η ολλανδική κυβέρνηση, κλείνοντας δρόμους με τα τρακτέρ τους σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων στα σύνορα με τη Γερμανία.

Το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP μετέδωσε ότι οι διαδηλωτές έκλεισαν το συνοριακό σημείο διέλευσης του Κουφόρντεν, μεταξύ της επαρχίας Ντρέντε και του γερμανικού κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση στη χώρα, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών, πραγματοποιήθηκε στο Χίλβερσουμ, κοντά στο Άμστερνταμ.

Οι αγρότες κατευθύνθηκαν με τα τρακτέρ τους από την ολλανδική πόλη Μαριενφέλντε στο Ανχάιμ, ενώ κινητοποιήσεις διεξήχθησαν και κοντά στο Φένλο, στην επαρχία της Λιμβουργίας, κοντά στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Πάνω σε ένα τρακτέρ είχαν κρεμάσει πανό που έγραφε «όχι αγρότες, όχι φαγητό».

Περίπου 100 αγρότες από τη Γερμανία συμμετείχαν στις πορείες, μεταδίδει το ANP.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται ότι αδικούνται από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να μειώσει τις εκπομπές αζώτου. Μεταξύ των κυβερνητικών μέτρων περιλαμβάνεται ο περιορισμός της επέκτασης των αγροκτημάτων.

Δεκάδες τρακτέρ συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου NOS στο Χίλβερσουμ. Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο των αγροτών, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, οι αγρότες προβάλλονται από τα ΜΜΕ ως άχρηστοι και εξαρτώμενοι από τις επιδοτήσεις.

«Δεν ζητάμε περισσότερα χρήματα ή καλύτερες συμβάσεις, αλλά μεγαλύτερο σεβασμό και λιγότερους κανόνες», είπε ο εκπρόσωπός τους.