“Ψήφο” εμπιστοσύνης στην εγχώρια τουριστική αγορά δίνουν οι Βούλγαροι

0
59

Πάνω από δύο εκατομμύρια Βούλγαροι (περίπου 42%) σκέφτονται να περάσουν τις χειμερινές διακοπές τους, ιδίως την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε εγχώριους προορισμούς, που μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος απαιτήσεων των επισκεπτών, από αθλητικές δραστηριότητες στο χιόνι μέχρι ξεκούραση σε κέντρα ευεξίας.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Gallup International και δημοσιεύουν τα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης, οι Βούλγαροι δίνουν "ψήφο" εμπιστοσύνης στην τουριστική αγορά της χώρας τους, εκτιμώντας ότι οι προορισμοί βελτιώνονται όλο και περισσότερο, τόσο σε ό,τι αφορά τις υποδομές φιλοξενίας, όσο και στις υπηρεσίες που παρέχονται.

Οι περισσότεροι Βούλγαροι που έλαβαν μέρος στην έρευνα δήλωσε ότι σε περίπτωση που ταξιδέψουν στο εξωτερικό, θα προτιμήσουν προορισμούς στους οποίους μπορούν να κάνουν διακοπές για τουλάχιστον εννέα με δέκα ημέρες.

Όσοι προτιμήσουν προορισμούς του εσωτερικού τόνισαν ότι θα χρειαστούν περίπου ποσό 1.000 λέβα (ανά άτομο) για να κάνουν διακοπές πέντε ημερών.