Πτώση καταγράφει η τιμή του πετρελαίου

Πτώση κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου σήμερα ενόψει μιας κρίσιμης συνεδρίασης στον ΟΠΕΚ, του οποίου τα μέλη αναμένεται να εξετάσουν την περίπτωση μεγαλύτερων μειώσεων στην παραγωγή σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τις τιμές και να αποτρέψουν τον κορεσμό της αγοράς την επόμενη χρονιά.

Ο ΟΠΕΚ επιδιώκει μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή αργού των χωρών-μελών του και των συμμάχων τους, με επικεφαλής τη Ρωσία, ενισχύοντάς τες κατά περισσότερα από 400.000 βαρέλια την ημέρα, από το 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως που είναι σήμερα, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters.

Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) συνεδριάζει σήμερα στη Βιέννη. Αύριο θα ακολουθήσει συνάντηση των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ με τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς, μιας ομάδας γνωστής ως ΟΠΕΚ+.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ κατέγραψαν στις 10:45 ώρα Ελλάδας πτώση 14 σεντς, ή 0,22%, στα 62,86 δολάρια το βαρέλι. Χθες, το μπρεντ κατέγραψε άλμα 3,6%.

Τα αντίστοιχα συμβόλαια για το αμερικανικό αργό σημείωσαν πτώση 21 σεντς, ή 0,34%, στα 58,23 δολάρια το βαρέλι. Χθες, κατέγραψαν άνοδο 4,2%.

Η ομάδα του ΟΠΕΚ+ προχωρά σε μειώσεις της παραγωγής από το 2017 για να αντισταθμίσει την αυξανόμενη παραγωγή των ΗΠΑ, που είναι πλέον η χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή πετρελαίου στον κόσμο χάρη στην ταχεία αύξηση της παραγωγής σχιστολιθικού πετρελαίου.