Ρουμανία: Δημόσιες επενδύσεις ύψους 10,5 δις το 2020

0
58

Δημόσιες επενδύσεις, το ύψος των οποίων θα ξεπεράσει τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ, προβλέπει το σχετικό πρόγραμμα που ενέκρινε η ρουμανική κυβέρνηση για το 2020.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Ρουμάνο πρωθυπουργό Λούντοβιτς Όρμπαν, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, συνολικού ύψους 10,5 δισ. ευρώ, αφορά κυρίως στην κατασκευή έργων υποδομών μεταφορών, με έμφαση στη διασυνδετήρια δυναμική και προοπτική τους. Το ποσό που προγραμματίζεται να διατεθεί το 2020 είναι αυξημένο κατά 12,5% σε σχέση με το 2019.

Αυτοκινητόδρομοι ταχείας κυκλοφορίας και γέφυρες είναι ορισμένα μόνο από τα έργα υποδομών που προγραμματίζεται να κατασκευαστούν με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2020. Στα έργα μεταφορών προτεραιότητας περιλαμβάνονται ο αυτοκινητόδρομος ταχείας κυκλοφορίας Σίμπιου-Πιτέστι, η γέφυρα στον Δούναβη, στην πόλη Μπράϊλα και η περιφερειακή οδός του Βουκουρεστίου. Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, μελέτες βιωσιμότητας για έργα που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα αυτών που έχουν προτεραιότητα, βρίσκονται, ήδη, στο στάδιο της εκπόνησης τους.

Επίσης, η ρουμανική κυβέρνηση θα υποβάλλει αίτημα για τη χρηματοδότηση της μελέτης βιωσιμότητας του αυτοκινητοδρόμου που – όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του – θα εκτείνεται στα Καρπάθια όρη (Ιάσιο – Τίργκου Μούρες), δήλωσε ο κ. Όρμπαν, στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη δημόσια ραδιοφωνία της Ρουμανίας.