Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1975 η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο

0
62

Οι βρετανικές επιχειρήσεις προσέλαβαν περισσότερο προσωπικό στο τρίμηνο πριν από την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου για το Brexit, σύμφωνα με τα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η αγορά εργασίας διατήρησε μέρος της ισχύος της.

Οι ανησυχίες για τα πρόσφατα σημάδια εξασθένισης της αγοράς εργασίας, οδήγησαν δύο μέλη της ΒοΕ να ψηφίσουν υπέρ της μείωσης του κόστους δανεισμού τον προηγούμενο μήνα, και αναμένεται να το κάνουν ξανά αυτή την εβδομάδα.

Τα επίσημα στοιχεία εμφάνισαν ότι ο αριθμός των ανθρώπων σε απασχόληση αυξήθηκε κατά 24.000 στα 32,8 εκατ. στο τρίμηνο μέχρι τον Οκτώβριο, έναντι των εκτιμήσεων για πτώση 10.000.

Αυτό οδήγησε την απασχόληση στο ιστορικό υψηλό του 76,2%, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων εκτός εργασίας υποχώρησε κατά 13.000 στα 1,281 εκατ.

Ο δείκτης της ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 1975, στο 3,8%.

Η στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ακόμη ότι η αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε ελαφρώς, στο 3,5% από το 3,6% στο τρίμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, έναντι των εκτιμήσεων για 3,4%.

"Οι μισθοί συνεχίζουν να αυξάνονται σε πραγματικούς όρους, αλλά το ποσοστό αύξησης έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες", τόνισε ο David Freeman της στατιστικής υπηρεσίας.