Το Πεκίνο θα πουλήσει 40.000 τόνους κατεψυγμένου χοιρινού από τα κρατικά αποθέματα

0
57

Η Κίνα θα πουλήσει 40.000 τόνους κατεψυγμένου χοιρινού από τα κρατικά αποθέματα στις 12 Δεκεμβρίου, σε μια ακόμα κίνηση προκειμένου να διασφαλίσει επαρκείς ποσότητες στην αγορά ενόψει των επικείμενων εορτών για το κινεζικό νέο έτος.

Η δημοπρασία θα γίνει εν μέσω μεγάλης έλλειψης κρέατος στη χώρα, καθώς ο ιός της αφρικανικής πανώλης των χοίρων ευθύνεται για τον θάνατο εκατομμυρίων χοίρων στη χώρα.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα διαθέσει ποσότητες από τα αποθέματά της χώρας για να εξασφαλίσει επαρκείς ποσότητες κρέατος για το Κινεζικό Νέο Έτος στα τέλη Ιανουαρίου, περίοδο κατά την οποία κορυφώνεται η κατανάλωση κρέατος στην Κίνα.

Η ποσότητα του κρέατος που θα δημοπρατηθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του κινεζικού κέντρου διαχείρισης αποθεμάτων εμπορευμάτων, είναι μεγαλύτερη από τις τρεις προηγούμενες πωλήσεις των 10.000 τόνων έκαστη που διενεργήθηκαν τον Σεπτέμβριο.

Οι τιμές χοιρινού στην Κίνα έχουν ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ, οδηγώντας τον πληθωρισμό σε υψηλό σχεδόν οκταετίας, αφού ο πληθυσμός των χοίρων συρρικνώθηκε κατά 41%, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Οι όγκοι που δημοπρατούνται από τα κρατικά αποθέματα είναι πολύ μικροί για να καλύψουν την έλλειψη που εκτιμάται περίπου στους 13 εκατ. τόνους το 2019.

Ωστόσο, το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι οι υψηλές τιμές έχουν μειώσει την κατανάλωση ενώ οι εισαγωγές έχουν σημειώσει άλμα, δύο παράγοντες που ίσως περιορίσουν τις πιέσεις στην τροφοδοσία της αγοράς ενόψει των εορτών.