Τρία χρυσά βραβεία για την Ολυμπία Οδό στα Energy Mastering Awards για το πρόγραμμα LED

Τρία χρυσά βραβεία απέσπασε η Ολυμπία Οδός στα Energy Mastering Awards που πραγματοποιήθηκαν την στην Αθήνα την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 για το εμβληματικό έργο αντικατάστασης συμβατικών λαμπτήρων με υψηλής απόδοσης φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED σε 17 σήραγγες στην Κακιά Σκάλα και την Περιμετρική Πατρών.

Συγκεκριμένα, για το πρόγραμμα LED η Ολυμπία Οδός από κοινού με τους εξειδικευμένους συνεργάτες της VINCI Κατασκευές ΑΕ, ΣΗΛΑΙΤ και SIRECLED απέσπασε χρυσό βραβείο στις κατηγορίες:

•    Lighting Retrofit
•    Energy Efficiency in Lighting (tunnels)
•    Energy Efficiency Improvement –Transportation – Infrastructure

Η χρήση σύγχρονων τεχνολογιών για την προστασία του περιβάλλοντος είναι μέρος της στρατηγικής της Ολυμπίας Οδού για περιβαλλοντικά βιώσιμες οδικές υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία επένδυσε πέραν των συμβατικών υποχρεώσεών της σε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας που έχει δώσει ήδη εντυπωσιακά αποτελέσματα:
-    60% μείωση κατανάλωσης ενέργειας στην Κακιά Σκάλα και 70% αντίστοιχη μείωση στην Περιμετρική Πατρών
-    Μείωση ανθρακικού αποτυπώματος κατά 60%  με περίπου 4.000 λιγότερους τόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα ανά έτος.
-    Ετήσια εξοικονόμηση πάνω από 8 εκατ. kWh.
-    Ανακύκλωση 2,2 τόνων λαμπτήρων και 132,5 τόνων μετάλλου.

Παράλληλα ο νέος φωτισμός των σηράγγων, πετυχαίνοντας καλύτερη ομοιομορφία και επίπεδο λαμπρότητας, συμβάλλει στην αύξηση του επιπέδου ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας, δήλωσε:

«Η διάκριση της Ολυμπίας Οδού στα Energy Mastering Awards για το πρόγραμμα LED είναι μια σημαντική επιβράβευση της στρατηγικής μας για περιβαλλοντικά βιώσιμες οδικές υποδομές. Είμαστε περήφανοι που συμβάλλουμε σε έναν ευρωπαϊκό στόχο για την προστασία του περιβάλλοντος και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση, γιατί πιστεύουμε ότι η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί συλλογικό καθήκον».

Τα Energy Mastering Awards απευθύνονται σε επιχειρήσεις (ιδιωτικές και δημόσιες) και επιβραβεύουν καλές πρακτικές ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης και αειφορίας.