Ανακοίνωση της εταιρείας «Μηχανική A.E.» για το έργο του Νεκροταφείου του Σχιστού και τις δικαστικές εξελίξεις

0
56

Ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρείας «Μηχανική A.E.» σε ανακοίνωση του, σχετικά με το έργο του Νεκροταφείου του Σχιστού και όσα ακολούθησαν στις δικαστικές αίθουσες, αναφέρει τα εξής:

«Όπως είναι γνωστό ο κ. Π. Εμφιετζόγλου είχε αναλάβει κατόπιν διαγωνισμού το 1994 την κατασκευή του Νεκροταφείου του Σχιστού με αυτοχρηματοδότηση δηλαδή διαθέτοντας αποκλειστικά δικά του χρήματα.

Το έργο το παρέδωσε προς χρήση ήδη από το 1999, παρόλο που ο Κύριος του Έργου που είναι ο Σύνδεσμος Δήμων Πειραιά και Δυτικής Αττικής του οφείλει μέχρι σήμερα το ποσό των 5.275.000 ευρώ το οποίο σήμερα ανέρχεται στα 13.000.000 ευρώ περίπου με αμετάκλητη δικαστική απόφαση (828/2014 του ΣτΕ) για πρόσθετες εργασίες τις οποίες είχε εγκρίνει ο Σύνδεσμος, προκειμένου να λειτουργήσει τάχιστα το μεγαλύτερο νεκροταφείο της Αττικής.

Δυστυχώς αντί πληρωμής ο Σύνδεσμος σύρει τον κ. Π. Εμφιετζόγλου στα ποινικά δικαστήρια με την κατηγορία ότι ΔΗΘΕΝ παραπλάνησε τα δικαστήρια τα οποία ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ για την ανωτέρω οφειλή, ενώ δήθεν δεν είχε πραγματοποιήσει τις εργασίες αυτές. Αλλά ο Πρόεδρος της Μηχανικής είναι συνηθισμένος από αυτόν τον πόλεμο πλέον, ο οποίος ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα».