Bloomberg: Tην πιθανότητα να αποχωρήσει από τη Renault εξετάζει η Nissan

0
61

Την πιθανότητα να αποχωρήσει από τη Renault εξετάζει η Nissan. Στελέχη της Ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg και σύμφωνα με άτομο που βρίσκεται κοντά στο θέμα, ανησυχούν καθώς θεωρούν πως οι σχέσεις με την γαλλική εταιρεία έχουν γίνει δυσλειτουργικές μετά την απομάκρυνση του πρώην επικεφαλής Garlos Ghosn.

Από πέρυσι η Nissan εξετάζει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της συγκεκριμένης συνεργασίας ιδιαίτερα όσον αφορά την τεχνολογία.

Όπως αναφέρει η πηγή, αυτές οι μελέτες ήταν προκαταρκτικές και προηγήθηκαν της διαφυγής του Γκοσν από την Ιαπωνία.

Προς το παρόν είναι αβέβαιο κατά πόσο μπορεί να γίνει ο συγκεκριμένος διαχωρισμός αφού η Renault είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Nissan και επίσης ασκεί πιέση προκειμένου οι σχέσεις των δύο εταιρειών να αποκατασταθούν .

Παρόλα αυτά, τα συγκεκριμένα σχόλια δείχνουν πόσο εύθραυστη είναι η σχέση μεταξύ του Ιαπωνικού και του Γαλλικού κολοσσού μετά τον Γκοσν.

Υπενθυμίζεται πως ο Κάρλος Γκοσν ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε για χρόνια τις ισορροπίες στην μεγαλύτερη συμμαχία της αυτοκινητοβιομηχανίας ως επικεφαλής και των δύο εταιρειών μέχρι τη σύλληψή του στα τέλη του 2018 στην Ιαπωνία.

Η υπόθεση του Γκοσν πήρε δραματική τροπή όταν πέταξε από την Ιαπωνία στο Λίβανο και έγινε ο πιο διάσημος φυγάς του κόσμου.