Γερμανία: Κατά της κατάργησης των μικρών κερμάτων του ευρώ ο υπουργός Οικονομικών

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δεν θεωρεί καλή την ιδέα να αποσυρθούν από την κυκλοφορία κέρματα λεπτών του ευρώ. «Δεν είμαι πεπεισμένος ότι είναι σωστό να καταργήσουμε τα κέρματα των λεπτών», δήλωσε ο Σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός την Τετάρτη στο Βερολίνο. «Πιστεύω ότι θα πρέπει πάντα να μπορεί κάποιος να ξοδεύει λογικά τα χρήματά του, και εάν υπάρχουν χαμηλές τιμές να μπορεί να πληρώνει με κέρματα μικρής ονομαστικής αξίας».

Επίσης, ο Μάρκους Μπλούμε, γενικός γραμματέας του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος της Βαυαρίας (CSU) τόνισε: «Όποιος δεν τιμά το λεπτό (του ευρώ), τότε δεν του αξίζουν τα περισσότερα! Τα χέρια σας μακριά από τα μετρητά μας».

Ο Γιοχάνες Μπέερμαν, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Bundesbank) δήλωσε επίσης στην εφημερίδα "Bild": "Όσο στο λιανικό εμπόριο υπάρχουν τιμές οι οποίες τελειώνουν σε 98 ή 99 λεπτά (του ευρώ) θα διατηρούμε τα μικρά κέρματα. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να υπολογίζουν ακόμα και το κάθε λεπτό που ξοδεύουν».