Γερμανία: Oι Σοσιαλδημοκράτες ασκούν πίεση στον υπ. Οικονομίας για την υπόθεση Huawei

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) αυξάνει την πίεση στον χριστιανοδημοκράτη (CDU) Υπουργό Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ στο θέμα του κινέζικου προμηθευτή εξοπλισμού δικτύων Huawei, γράφει η οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», επικαλούμενη σχετική επιστολή του SPD προς τον δεύτερο με ημερομηνία 20 Ιανουαρίου 2020.

Σε αυτήν οι Σοσιαλδημοκράτες υπενθυμίζουν στον πολιτικό του CDU την υπόσχεσή του να υποβάλει σχέδιο νόμου για την αυστηροποίηση των απαιτήσεων ασφαλείας του δικτύου 5G «αμέσως, ακόμα και τον Ιανουάριο». Αυτό το νομοσχέδιο θα πρέπει «να περιέχει ιδίως διατάξεις για τον κατάλογο των μέτρων ασφαλείας σύμφωνα με το άρθρο 109 του γερμανικού νόμου περί τηλεπικοινωνιών (TKG), συμπεριλαμβανομένης της επαλήθευσης της αξιοπιστίας των προμηθευτών εξοπλισμού δικτύου και της χώρας κατασκευής», αναφέρεται στην επιστολή.

«Αυτό το σημείο είναι κεντρικής σημασίας στη συζήτηση περί την Huawei, διότι κατά τη γνώμη της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, του γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών και των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, οι Κινέζοι πάροχοι θα μπορούσαν να θεωρηθούν μη αξιόπιστοι», όπως σημειώνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.