«Η ασφάλιση της επιχείρησης» θέμα εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη στις 20 Ιανουαρίου

«Η ασφάλιση της επιχείρησης», είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν, στη Θεσσαλονίκη, η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Εμπορικό και το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Ελλάδος.

Στόχος της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2020, είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων, προκειμένου να μάθουν υπεύθυνα και με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες, το πως μπορούν να προστατευθούν οι ίδιες αλλά και οι άνθρωποι τους από κάποιον πιθανό κίνδυνο -όπως π.χ. μία φυσική καταστροφή, αλλά και για το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα των επαγγελματικών ευθυνών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πολλοί παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς επισημαίνουν ότι «ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είναι επένδυση για μία επιχείρηση».

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει έμπρακτα την ενημέρωση επιχειρήσεων για την σημασία της ασφάλισης, γι΄αυτό και θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερωτικές εκδηλώσεις σε διάφορα σημεία της χώρας. Ήδη ανάλογη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο στη Ρόδο, όπου ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου είχε δώσει και το στίγμα της σχέσης ασφάλισης και επιχειρηματικότητας λέγοντας:

«Η ασφάλιση είναι για αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν μια μεγάλη ζημιά, οι επιχειρηματίες οφείλουν να προστατέψουν τα όπλα τους και η ασφάλιση προσφέρει σημαντικές λύσεις».

Μέσω εκδηλώσεων, όπως αυτή που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, αναδεικνύεται και η αξία της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, επικεντρωμένη στον ασφαλιστικό πράκτορα-μεσίτη.

Ιδιαίτερη μνεία στο ρόλο και την αξία των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό του πελάτη, εξηγούν τις καλύψεις και τον συμβουλεύουν για τα καταλληλότερα για αυτόν προγράμματα, είχε κάνει στην εκδήλωση της Ρόδου ο γενικός γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Δ. Γαβαλάκης επισημαίνοντας ότι:

«Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι ο άνθρωπος που δουλεύει σε βάθος για τις ασφαλιστικές ανάγκες ανθρώπων και επιχειρήσεων».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου και ο κ. Γαβαλάκης θα είναι μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης της 20ης Ιανουαρίου.