Η Ελλάδα μία από τις κυριότερες τουριστικές αγορές για τη Βουλγαρία

Η Ελλάδα είναι μια από τις κυριότερες τουριστικές αγορές για τη Βουλγαρία, καθώς, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν, την περίοδο Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2019, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στον αριθμό τουριστών στη Βουλγαρία, αριθμός αυξημένος κατά 5,2% σε ετήσια βάση.

Επίσης, από στοιχεία του του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Βουλγαρίας προκύπτει ότι, η Ελλάδα το 2018 ήταν στη δεύτερη θέση στις αγορές εισερχόμενου τουρισμού της Βουλγαρίας.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στο σχέδιο κοινού προγράμματος δράσης μεταξύ των υπουργείων Τουρισμού των δύο χωρών για την περίοδο 2020-2022 που ενέκρινε η βουλγαρική κυβέρνηση, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου.

Το σχέδιο αυτό – προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση – αντικατοπτρίζει τη δέσμευση των χωρών να ενισχύσουν τις φιλικές τους σχέσεις και να συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

Οι δύο χώρες θα προωθήσουν, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία για την ανάπτυξη του τουρισμού με τις μεγαλύτερες δυνατότητες προσέλκυσης τουριστών και της διοργάνωσης κοινών πρωτοβουλιών για την 140ή επέτειο της σύναψης διπλωματικών σχέσεων.