JP Morgan: Στον δρόμο της ομαλοποίησης οι ελληνικές τράπεζες

0
66

Στον δρόμο της ομαλοποίησης βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με νέα έκθεση της JP Morgan για τις προοπτικές του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου το 2020, όπου επισημαίνει πως οι καταθέσεις στο τραπεζικό σύστημα της χώρας επιστρέφουν, και αυτό σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη απομόχλευση των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, οδηγούν σε βελτίωση του προφίλ χρηματοδότησής τους.

Αν και τα επίπεδα των κόκκινων δανείων των ελληνικών τραπεζών παραμένουν υψηλά, η συνεχιζόμενη πτώση τους είναι ένα ενθαρρυντικό σημάδι, όπως επισημαίνει, με τις διοικήσεις και των τεσσάρων τραπεζών να βλέπουν μονοψήφια ποσοστά NPEs στα επόμενα χρόνια.

Όπως σημειώνει η αμερικάνικη τράπεζα, αναμένεται σημαντική βελτίωση στην παροχή νέων δανείων από τον κλάδο εκτιμώντας πως έως το 2022 οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα έχουν χορηγήσει νέα δάνεια ύψους 70 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των μετοχών τους, η JP Morgan διατηρεί τη σύσταση overweight για την Εθνική Τράπεζα και τη Eurobank, όπου βλέπει άνοδο της τάξης του 37% και του 49% με τιμή στόχο τα 3,90 ευρώ και το 1,30 ευρώ αντίστοιχα.

Για την Alpha Bank βλέπει πτώση 20% από τα τρέχοντα επίπεδα και δίνει ουδέτερη σύσταση με τιμή στόχο τα 1,5 ευρώ, ενώ για την Τράπεζα Πειραιώς θέτει την τιμή στόχο στα 2,4 ευρώ με σύσταση underweight και εκτιμά ότι θα σημειώσει πτώση της τάξης του 25%.