Και πάλι ελαφρώς πτωτικά το ευρώ

Στην αγορά συναλλάγματος, ελαφρώς πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Νωρίς το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1132 δολάρια, από 1,1149 δολάρια που άνοιξε η αγορά.

Οι δυσοίωνες προβλέψεις των Γερμανών βιομηχάνων για την πορεία της γερμανικής οικονομίας επηρέασαν αρνητικά σήμερα το ευρωπαϊκό νόμισμα. Ο Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων (BDI) εκτίμησε σήμερα ότι ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης θα επιβραδυνθεί περαιτέρω φέτος, κατεβάζοντας τον πήχη στο 0,5%.

Υπενθυμίζεται ότι στη Γερμανία το ΑΕΠ κατέγραψε το 2019 την μικρότερη ετήσια αύξηση (0,6%) των τελευταίων έξι ετών. Οι εξελίξεις στην μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, όσο και τα επιμέρους οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται στην Ευρωζώνη, συνηγορούν στην συνέχιση της ακολουθούμενης πολιτικής νομισματικής στήριξης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για παρατεταμένη χρονική περίοδο.

 Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, στη διάρκεια ενός έτους κυμαινόταν στο -0,248%, στη διάρκεια των 6 μηνών στο -0,326%, στο 3 μηνών στο -0,389% και στο μήνα στο -0,462%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1169 δολάρια.