Με μικρά κέρδη άνοιξε η Wall, μετά την μεγάλη βουτιά εχθές

0
42

Μικρά κέρδη σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τρίτης, σε μία προσπάθεια ανάκαμψης μετά τις μεγάλες απώλειες της Δευτέρας εν μέσω των αυξημένων ανησυχιών για τον παγκόσμιο αντίκτυπο του κινεζικού κοροναϊού.

Η επιφυλακτικότητα πάντως διατηρείται και σήμερα καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού στην Κίνα, αλλά και από χώρα σε χώρα. Οι κινεζικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 100, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Κίνα ανέρχονται πλέον σε 4.515.

Οι αναλυτές εστιάζουν στον αντίκτυπο που έχει η εξάπλωση του κοροναϊού στην ήδη αποδυναμωμένη λόγω του εμπορικού πολέμου κινεζική οικονομία. Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας αναμένεται να επιβαρυνθεί περαιτέρω καθώς οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές λόγω της διευρυμένης εορταστικής περιόδου και ενώ η τουριστική κίνηση συρρικνώνεται δραματικά.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 69,30 μονάδες (0,24%) στις 28.606,98 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq προσθέτει 46,22 μονάδες (0,51%) στις 9.184,74 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 11,84 μονάδες (0,37%) στις 3.255,65 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον δείκτη Dow Jones 26 κινούνται με θετικό πρόσημο και μόλις 4 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη σημειώνει η Apple στα 312,98 δολ. με άνοδο 4,11 δολ. ή 1,33% και ακολουθούν η Microsoft με κέρδη 1,00% στα 163,95 δολ. και η United Technologies με άνοδο 0,94% στα 152,48 δολ.

Οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες σήμερα είναι η 3M (-3,45%), η Pfizer (-3,55%) και η Nike (-0,55%).

Από το "μέτωπο" των εταιρικών αποτελεσμάτων ο κολοσσός των καταναλωτικών και βιομηχανικών προϊόντων 3M – εταιρεία του δείκτη Dow Jones – ανακοίνωσε σήμερα χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη για το δ΄ τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι θα προχωρήσει σε περικοπές 1.500 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της.

Από την πλευρά της, η United Technologies, η οποία επίσης διαπραγματεύεται στον Dow Jones, ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της Xerox Holdings, ενώ στο αντίποδα, τα κέρδη της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer δεν επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Συνολικά, από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει μέχρι σήμερα τα αποτελέσματα τους, το 67% έχει ανακοινώσει καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα έδειξαν ότι οι παραγγελίες διαρκών αγαθών αυξήθηκαν 2,4% τον Δεκέμβριο, κυρίως λόγω των αγορών στρατιωτικού υλικού.

Χωρίς να περιλαμβάνονται οι στρατιωτικές δαπάνες, οι παραγγελίες υποχώρησαν 2,5%. Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία του Νοεμβρίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά σε ακόμα μεγαλύτερη πτώση 3,1%.

Παράλληλα, τα στοιχεία της έρευνας S&P Case-Shiller για την αμερικανική στεγαστική αγορά έδειξαν αύξηση των τιμών κατά 3,5% τον Νοέμβριο σε ετήσια βάση.