Σε χαμηλό τριμήνου η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου

0
38

Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου μειώθηκε σε χαμηλό επίπεδο τριμήνου σήμερα, καθώς ο ηγέτης της Δεξιάς Ματέο Σαλβίνι απέτυχε να ανατρέψει χθες την επί δεκαετίες κυριαρχία της Αριστεράς στην περιφέρεια της Εμίλια – Ρομάνα στα βόρεια της χώρας, προς ανακούφιση της ιταλικής κυβέρνησης.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου μειώθηκε στο 1,061%, το χαμηλότερο επίπεδο από την 1η Νοεμβρίου, σημειώνοντας πτώση 17 μονάδων βάσης στην ημέρα. Η διαφορά στην απόδοση των γερμανικών και των ιταλικών 10ετών τίτλων μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 28 Οκτωβρίου.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς τίτλου (bund), που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο οκτώ εβδομάδων (-0,35%), σημειώνοντας πτώση 1 μονάδας βάσης, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας ότι ο κινεζικός κοροναϊός αποτελεί μεγαλύτερη απειλή απ' ό,τι αναμενόταν.

Οι αποδόσεις των ομολόγων άλλων ευρωπαϊκών χωρών μειώθηκαν επίσης κατά 1 μονάδας βάσης. Οι αποδόσεις των 10ετών γαλλικών και ολλανδικών ομολόγων υποχώρησαν σε χαμηλό τριμήνου, όπως και των βελγικών και των ισπανικών.

Έως τώρα έχουν μολυνθεί περισσότερα από 2.750 άτομα σε όλο τον κόσμο, ενώ έχουν πεθάνει 81 άτομα στην Κίνα.

Ο ιός έχει εξαπλωθεί ήδη σε άλλες χώρες, όπως τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Γαλλία και έχει προκαλέσει συναγερμό, επειδή είναι ακόμη πολύ νωρίς για να είναι γνωστό πόσο επικίνδυνος είναι και πόσο εύκολα μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Επίσης, επειδή είναι νέος ιός, δεν υπάρχει ανοσία των ανθρώπων σε αυτόν.

«Ο επεκτεινόμενος ‘φόβος του κοροναϊού' αφήνει περιθώριο για αύξηση της ζήτησης ασφαλών καταφυγίων», δήλωσε αναλυτής της Commerzbank, προσθέτοντας: «Με το μακροοικονομικό περιβάλλον να εξακολουθεί να φαίνεται ρευστό και το πρότυπο των ροών να βελτιώνεται, αναμένεται ότι η υποχώρηση των Bunds θα παραμείνει καλύτερη αγοραστική ευκαιρία».