Σερβία: Επίσκεψη κλιμακίου του ΔΝΤ τον Φεβρουάριο

0
53

Τη Σερβία θα επισκεφθεί κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ταμείου στο Βελιγράδι, Σεμπάστιαν Σόσα.

Το κλιμάκιο του ΔΝΤ θα βρίσκεται στη Σερβία από τις 24 έως και τις 28 Φεβρουαρίου και θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των σερβικών αρχών. Στη διάρκεια των συναντήσεων θα τεθούν θέματα που αφορούν στις τελευταίες μακροοικονομικές εξελίξεις, την προοπτική και τους κινδύνους με τους οποίους βρίσκεται αντιμέτωπη η ανάπτυξη της οικονομίας.

Θέματα που αφορούν στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί για την επίτευξη του στόχου της σταθερής δημοσιονομικής πολιτικής θα αποτελέσουν επίσης πεδίο συζητήσεων, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση απο το γραφείο του κ. Σόσα, που μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tanjug. 

Έμφαση αναμένεται να δοθεί σε τομείς όπως η πορεία της φορολογικής μεταρρύθμισης, οι αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, οι συμπράξεις δημοσίου- ιδιωτικού τομέα, δράσεις που υποστηρίζονται από το πλαίσιο του Εργαλείου Συντονισμού Πολιτικής (PCI).  Τα μέλη του κλιμακίου του ΔΝΤ θα έχουν επαφές με εκπροσώπους της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας και των υπουργείων Οικονομικών και Οικονομίας, καθώς και με στελέχη φορέων του δημόσιου τομέα.