Συνεργάτης Τραμπ: Το ΑΕΠ θα αυξηθεί τουλάχιστον 3% το 2020

0
57

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Λευκού Οίκου Larry Kudlow, δήλωσε την Τρίτη στο CNBC ότι η αύξηση του ΑΕΠ στις ΗΠΑ αναμένεται να φθάσει τουλάχιστον το 3% το 2020.

«Βρισκόμαστε τώρα στο 2,5% έως 3%. Αναμένω ταχύτερη ανάπτυξη: Νομίζω ότι θα φτάσουμε στο 3% φέτος», δήλωσε ο Kudlow. «Σε αυτό θα βοηθήσουν οι εμπορικές συμφωνίες και η αλλαγή πολιτικής της Fed», πρόσθεσε.

Μερικοί επενδυτές ανησύχησαν το 2019 ότι η πίεση από τους δασμούς μεταξύ των ΗΠΑ-Κίνας, η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και τα χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού θα αποτελούσαν ''βαρίδια'' για μια χρονιά που ξεκίνησε με το ΑΕΠ στο 3,1%.

Ωστόσο, με τις δύο σημαντικές εμπορικές συμφωνίες που υπογράφτηκαν (''Πρώτη Φάση'' της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας και η συμφωνία της Βόρειας Αμερικής μεταξύ ΗΠΑ-Καναδά-Μεξικού) και με τη νέα πρόβλεψη για μια παγκόσμια ανάκαμψη το 2020, η αισιοδοξία φαίνεται να βελτιώνεται.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι προβλέπει ανάπτυξη κατά 3,3% το 2020, από 2,9% το 2019.