Βρετανία: Συμφωνία διάσωσης της Flybe

0
47

Σε μία συμφωνία διάσωσης της περιφερειακής αεροπορικής εταιρείας Flybe κατέληξαν οι μέτοχοί της και η βρετανική κυβέρνηση, ανοίγοντας τον δρόμο για την οικονομική της ενίσχυση προς κάλυψη του χρέους της.

Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της εταιρείας (μεταξύ των οποίων η Virgin Atlantic και ο όμιλος Stobart) πείστηκαν να επενδύσουν περισσότερα χρήματα για τη διάσωση της εταιρείας, μετά τη θετική στάση του υπουργείου Οικονομικών να εξετάσει τον φόρο επιβίβασης – αλλά τηρώντας παράλληλα τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της Βρετανίας – και να προσφέρει στην Flybe μία βραχυπρόθεσμη παράταση για να διευθετήσει το χρέος της.

Η υπουργός Επιχειρηματικότητας, Αντρεα Λίντσομ, εξέφρασε ικανοποίηση για την επίτευξη συμφωνίας με τους μετόχους της Flybe για την συνέχιση της λειτουργίας της που θα διασφαλίσει την συνδεσιμότητα των περιφερειακών περιοχών της Βρετανίας, ενώ το γεγονός καλωσόρισαν το προσωπικό, οι πελάτες και οι πιστωτές της αεροπορικής εταιρείας.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα διερευνήσει τους τρόπους βελτίωσης της διασύνδεσης των περιφερειών της Βρετανίας και της διασφάλισης της ομαλής λειτουργίας των αεροδρομίων σε όλη τη χώρα.