Χωρίς διαφοροποιήσεις η αγορά ομολόγων

0
45

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν σήμερα στη δευτερογενή αγορά ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κυμάνθηκε στο επίπεδα της Παρασκευής (1,42%), ενώ η απόδοση του 5ετούς τίτλου αυξήθηκε ελαφρώς στο 0,496 από 0,48%.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών εστιάζεται αυτή την εβδομάδα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου αναμένεται να δοθεί το εναρκτήριο λάκτισμα για την αναθεώρηση της στρατηγικής της, όπως είχε προαναγγείλει η Κριστίν Λαγκάρντ.

   Παράλληλα, την εβδομάδα αυτή διεξάγεται το 50ό World Economic Forum στο Νταβός, όπου πολιτικοί, μάνατζερ και ακτιβιστές αναζητούν, μέσα από τον διάλογο, απαντήσεις σε παγκόσμια προβλήματα.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 28 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 10 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές πώλησης. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 20ετές ομόλογο με 16 εκατ. ευρώ.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,42% έναντι -0,22% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,66% από 1,62% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.