Αίτημα προς το Πρωτοδικείο για αλλαγή διοίκησης στη Folli Follie υπέβαλε η Επ. Κεφαλαιαγοράς

0
30

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, υπέβαλε στο μονομελές πρωτοδικείο, αίτημα για αντικατάσταση της διοίκησης της Folli Follie και τον διορισμό με προσωρινή διαταγή, νέας διοίκησης στην εταιρεία.

Η κίνηση της Επιτροπής Κεφαλαιαογοράς θεωρείται ως «απάντηση» στο αίτημα του βασικού μετόχου της εταιρείας, Δ.Κοτσολιούτσου, να συμπεριληφθεί στα θέματα της προσεχούς γενικής συνέλευσης στις 20 Φεβρουαρίου, και θέμα αντικατάστασης μελών του Δ.Σ με πρόσωπα της επιλογής του.

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε προαναγγείλει ότι θα προβεί άμεσα στις νόμιμες ενέργειες σε σχέση με τη διοίκηση της Folli Follie, βάσει των στοιχείων που προέκυψαν στο πλαίσιο του διενεργούμενου διαχειριστικού ελέγχου, αλλά και ευρημάτων που ετέθησαν υπόψη της την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, μετά από έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας.

Με βάση τις νέες εξουσίες που έχουν δοθεί με πρόσφατο νόμο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έχει ήδη προχωρήσει στην παύση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από το Δ.Σ. της εταιρείας, ενώ τοποθέτησε δύο νέα μέλη.

Βασικός στόχος της Ε.Κ είναι να αναληφθούν παρεμβάσεις για την αποκοπή της εταιρείας από την οικογένεια των βασικών μετόχων.

Το αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς θα συζητηθεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την Δευτέρα.