Ανακάμπτει μαζί με τις υπόλοιπες αγορές και το πετρέλαιο

0
51

Ανακάμπτει η τιμή του πετρελαίου, ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων αγορών, καθώς οι επενδυτές ανέκτησαν την ψυχραιμία τους μετά το ραγδαίο sell off της Δευτέρας, οπότε οι φόβοι για τον αντίκτυπο του κοροναϊού στη ζήτηση οδήγησαν το αργό στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω του ενός έτους.

Η τιμή του brent σημειώνει άνοδο 0,55% στα 54,75 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου, ενώ το WTI ενισχύεται κατά 1,26% στα 50,73 δολάρια στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Τόσο το brent όσο και το WTI έχουν υποχωρήσει κατά περισσότερο από 20% από το φετινό τους υψηλό στις 8 Ιανουαρίου.

«Η ανάκαμψη των τιμών του αργού αντικατοπτρίζει τη βελτιωμένη ψυχολογία στο trading (στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού) καθώς οι ανησυχίες για το ξέσπασμα του κοροναϊού περιορίστηκαν σε έναν βαθμό. Και η ασιατική αγορά μετοχών ανέκαμψε από τις χθεσινές απώλειες», εξηγεί η αναλύτρια αγοράς της CMC Markets, Margaret Yang.

Σύμφωνα με την ίδια, στην ανάκαμψη σήμερα συνέβαλε και ο OPEC με τους συμμάχους του που εξετάζουν την περαιτέρω περικοπή της παραγωγής καθότι ανησυχούν πως ο ιός θα επιδεινώσει το outlook για την παγκόσμια ενεργειακή ζήτηση.