Αναβολή στη συζήτηση του αιτήματος για νέα μέλη στο ΔΣ της FFG

0
39

Την ερχόμενη Τετάρτη θα ολοκληρωθεί η συζήτηση επί του αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να τοποθετήσει νέα μέλη στο ΔΣ. Το αίτημα ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί σήμερα στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ωστόσο ζητήθηκε αναβολή από την πλευρά των νομικών συμβούλων της εταιρείας.

Η εποπτική αρχή, κάνοντας χρήση της διάταξης του άρθρου 40 παρ. 2 του ν. 4640/2019, που ψηφίστηκε πρόσφατα και θεσμοθετεί τη δυνατότητά της Αρχής να ζητάει από το δικαστήριο τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων για την προσωρινή αντικατάσταση μέλους (ή μελών) του Δ.Σ. εισηγμένης εταιρείας, υπό προϋποθέσεις, αιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή την αντικατάσταση συγκεκριμένων προσώπων της διοίκησης της εταιρείας.

Η παρέμβαση της εποπτικής αρχής που είχε προαναγγελθεί πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά και την επίσημη έναρξη της διαδικασίας πρόσκλησης προς τους ομολογιούχους για την παροχή συγκατάθεσης προς το προτεινόμενο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας, όπως είχε αναφέρει το Capital.gr.

Προ μηνών, τον περασμένο Δεκέμβριο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε και πέτυχε με προσωρινή απόφαση (σ.σ. η κύρια εκδίκαση αναμένεται τον Απρίλιο) την αντικατάσταση του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου από μέλος του ΔΣ.

Όπως αναφέρθηκε, το νέο αίτημα αναμένεται να συζητηθεί μεθαύριο Τετάρτη, ενώ σημειώνεται πως την Πέμπτη (στις 12.00) είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Σε αυτή, πέραν των άλλων θεμάτων, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη θέμα για ενημέρωση αναφορικά με την οικονομική και περιουσιακή κατάσταση της εταιρείας, τις νομικές ενέργειες που έχουν γίνει για τον καταλογισμό ευθυνών (σ.σ. προ ενός έτους ασκήθηκαν αγωγές σε Ελλάδα και Χονγκ Κονγκ, του Δ. Κουτσολιούτσου συμπεριλαμβανομένου), καθώς και για τις ενέργειες προς την εξυγίανση της εταιρείας.

Σε αυτή τη γενική συνέλευση ο βασικός μέτοχος Δ. Κουτσολιούτσος απέσυρε το δικό του αίτημα για αντικατάσταση μελών της διοίκησης. Σε επιστολή του ανέφερε πως «δεν υφίσταται ο λόγος για τον οποίον είχα ζητήσει με την από 4 Φεβρουαρίου 2020 επιστολή μου να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διατάξεως στην επερχόμενη ΓΣ των μετόχων της εταιρείας η αντικατάσταση του ΔΣ». Για τον λόγο αυτό, ανακαλεί το σχετικό αίτημα και αιτείται «να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη στην οποία νομίμως είχε προστεθεί».

Με πληροφορίες Capital