Αναζητά κατεύθυνση η Wall Street

0
30

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκονται οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ Federal Reserve Ρίτσαρντ Κλαρίντα, με τις οποίες ο τελευταίος υπονόησε ότι η Fed δεν σκοπεύει να προχωρήσει σύντομα σε μείωση του βασικού της επιτοκίου.

Ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 2,22 μονάδες ή 0,01%, με τον ευρύτερο S&P 500 να παραμένει αμετάβλητος, με συνεχείς εναλλαγές προσήμου και τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει απώλειες 5,25 μονάδες ή 0,05%.

Οι δύο τελευταίοι έκλεισαν χθες Τετάρτη σε νέα ιστορικά υψηλά. Των απωλειών, στο πλαίσιο του S&P 500, στην αρχή της συνεδρίασης, ηγείτο ο κλάδος των υπηρεσιών υγείας, με πτώση 0,4%.

Η S&P προειδοποίησε την Πέμπτη ότι τα κινεζικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πιθανόν να δεχθούν πλήγμα έως και 1,1 τρισ. δολ. από δάνεια που θα καταστούν ληξιπρόθεσμα, ενώ η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι αγορές υποεκτιμούν τις πιθανές επιπτώσεις της επιδημίας στην παγκόσμια οικονομία.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας συνέχισε εξάλλου τις παρεμβάσεις για την τόνωση της οικονομίας, μειώνοντας το βασικό επιτόκιο ενός έτους κατά 10 μονάδες βάσης και για πέντε έτη κατά 5 μ.β.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Morgan Stanley θα προχωρήσει στην εξαγορά της E-TRADE Financial Corp. με την αξία της συμφωνίας να φτάνει τα 13 δισ. δολ. σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Οι μετοχές της E-Trade καταγράφουν ράλι 25%, ενώ αυτές τις Morgan Stanley υποχωρούν σχεδόν 5%.

Μεταξύ των 30 μετοχών του Dow Jones, 17 κινούνται με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Των κερδών ηγούνται εκείνες των Dow Inc., Merck & Co. και Home Depot, ενώ των απωλειών εκείνες των Goldman Sachs, Intel και UnitedHealth Group.